2005. december 22. csütörtök

4 Halld meg, Izráel: Az ÚR a mi Istenünk, egyedül az ÚR! 5 Szeresd azért az URat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből! 6 Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. 7 Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz! 8 Kösd azokat jelként a kezedre, és legyenek fejdíszként a homlokodon. 9 Írd azokat házad ajtófélfáira és kapuidra!

5Móz 6,4-9.

FELTÉTLEN SZERETET

Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. ... Szeresd felebarátodat, mint magadat. (Mt 22,37.39)

Fivéreimmel hallottuk, ahogy édesapánk zöld-fehér öreg Fordja nyikorogva befordul a kocsibehajtóra. Amint apánk az ajtóhoz ért, elképedve láttuk, hogy öltönye, nyakkendője rajta, de sehol az inge. Gondoltuk, jobb lesz, ha ezt megmagyarázza. Így is tett. Édesapánk összetalálkozott valakivel, akinek nem volt olyan inge, amit felvehetett volna egy állásinterjúra, így odaadta neki a sajátját. Ekkor értettem meg először életemben, mi a feltétel nélküli szeretet.
A hívő emberben munkálkodó Szentlélek felébreszti a mások iránti szeretetet, és elénk tárja a lehetőséget, hogy Isten szolgálatába álljunk. Mindaz, amit apánk nyújtott nekünk, értéktelen lett volna szeretet nélkül. Mindig arra vágytam, hogy ugyanazzal az erővel legyek képes átadni gyermekeimnek azt, amit apámtól tanultam. Ő ezt mondta nekem: "A legnagyobb dolog az életben, hogy szeretjük Istent, és szeretünk másokat."
Isten szeretete felülmúlja apám szeretetét is. A legnagyobb szeretetet Jézus Krisztus történetéből ismerhetjük meg.

Imádság: : Szerető Istenünk, taníts minket úgy szeretni, hogy életünk a te szeretetedet sugározza mások felé! Ámen.

Istent úgy szeretjük, ha felebarátainkat szeretjük.
Pam Arnold (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ APÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek