2005. december 27. kedd

Jézus mondja: 24 "Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát. 25 És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és nekidőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva. 26 Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló lesz a bolond emberhez, aki homokra építette a házát. 27 És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; az összeomlott, és teljesen elpusztult."

Mt 7,24-27.

FÖLKÉSZÜLTEN

Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát. (Mt 7,24)

Téli vihar tört ránk egy éjjel, erős széllel, hideggel és hófúvással. Az elektromos áram elment, azután visszajött. Férjemmel fölkeltünk, hogy fölkészüljünk egy esetleges újabb áramszünetre. Kávéval töltöttem meg a termoszt, és elkészítettem a férjem másnapi ebédjét, amit a munkába visz. Vödröket töltöttünk meg vízzel, fürdőszobai és konyhai használatra. Gyertyát és gyufát is kerestünk, hátha szükség lesz rájuk.
Újra elment az áram, és nem is jött vissza órákig. Mi azonban nyugodtan pihentünk, azzal a jó érzéssel, hogy megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy átvészeljük a vihart.
A hitünkhöz hasonlítva ezt az élményt, az jut eszembe, hogy nem szabad halogatnunk a percet, amikor életünket Isten igéjére alapozzuk. Az igét hallva és aszerint cselekedve sziklára alapozunk, így fölkészültek leszünk az élet viharaira.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, hogy hétköznapi eseményeken keresztül tanítasz minket. Köszönjük, hogy menedékünk vagy mindenkor az élet viharaiban. Ámen.

A ma Istennel töltött idő megerősít bennünket a holnap kihívásaira.
Sue Gordon (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉLET VIHARAIBAN VIASKODÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek