2005. február 20. vasárnap

"Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást."

Jn 13,34-35.

KRISZTUS JÉZUSBAN

Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. (Gal 3,28)

Kilencéves Sara lányommal utaztam az éjszakai vonattal Párizsból Berlinbe. Fekvőhelyet egy olyan hálókocsiban kaptunk, ahol minden hely foglalt volt. A hálófülkét hat felnőttel és egy kislánnyal osztottuk meg, aki kiabált, és sokat sírt. A lányom nem is tudott tőle aludni. Ellenérzések lettek úrrá rajtam. Miért nem egy másik hálókocsiba kaptunk jegyet? Miért nem tesz már valamit az anyja, hogy ne sírjon ez a gyerek?
Végül az anya erőteljesen rákiabált a gyerekre. Ránéztem, és megsajnáltam. Szegény asszony! Biztosan tehetetlennek érzi magát, és zavarban van. "Semmi baj, ne aggódjon!" - mondtam, és kezemet a gyerek fejére tettem. Simogattam a fejét, és közben csendesen Jézusról szóló énekeket dúdolgattam neki. Néhány perc múlva a kislány elaludt. Az édesanya elkezdett motyogni. Csendes, valamilyen afrikai nyelvjárású szavakat hallottam. Egy szót azonban világosan felismertem: a Jézus szó ugyanúgy hangzott, mint ahogy mi, lengyelek mondjuk. Megszorítottam az asszony kezét, a szemébe néztem, és tudtam, hogy mindketten ismerjük Jézust.

Imádság: : Istenünk, tégy minket Jézus Krisztus hűséges bizonyságtevőivé, hogy megmutassuk másoknak szeretetét és béketűrését. Ámen.

Jézus személye összeköt bennünket.
Krystyna Freijat (Varsó, Lengyelország)

IMÁDKOZZUNK A HÍVŐK EGYSÉGÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek