2005. február 22. kedd

Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által. Éppen azért legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve az összes szentekért; és énértem is, hogy adassék nekem az ige, ha szóra nyitom a számat, hogy bátran ismertessem meg az evangélium titkát, amelynek követe vagyok a bilincsben is, hogy bátorságom legyen azt úgy hirdetni, ahogyan kell.

Ef 6,10-20.

A SPENÓT

Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el. Álljatok ellene a hitben szilárdan... (1Pt 5,8-9)

A kis konyhakertünkben spenótot szedtem. Jó volt látni a csodálatos növényeket, milyen szépen fejlődnek. A sokféle virág illata betöltötte a levegőt. Szívem tele volt hálával, látva Isten csodálatos teremtett világát. Az idei tavaszon és nyáron is sok áldásos esőt kaptunk a mennyei Atyától. Ennek köszönhető a növények szép fejlődése. Ahogy szedegettem a gyönyörű leveleket, egyszer csak azt láttam, hogy némelyik levél felpúposodott. Amikor megfordítottam, akkor vettem észre, hogy a levelek fonákja tele van fekete levéltetvekkel. Ezek a levelek már nem voltak szépek, használhatatlanokká váltak.
Ekkor arra gondoltam, hogy így van az új élet is, amelyet Isten által kaptunk. Elkezd szépen növekedni, és egyszer csak jön az ellenség, aki minden szépet és jót tönkre akar tenni. A szeretetet, a tiszta szívet, a jóságot, az irgalmasságot bennünk. Vigyázzunk, vegyük fel a lelki fegyvereket, hogy ellenállhassunk az ellenség minden romboló munkájának, hívja fel figyelmünket Pál. (Ef 6,10-20)
Ahogy a spenót levelein megbúvó alattomos kártevők, úgy munkálkodik lelkünk ellensége is, alig észrevehetően, lassan végzi a romboló munkát.

Imádság: : Mennyei Atyánk, segíts nekünk a te erőddel győzni a gonosz felett. Az Úr Jézus nevében kérünk. Ámen.

Nem árthat az ellenség, ha az Úr Jézus védelme alatt élünk.
Gyurkó Katalin (Nyíregyháza, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A LELKÉSZFELESÉGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek