2005. február 28. hétfő

Ezután kiment Jézus, és meglátott egy Lévi nevű vámszedőt, aki a vámnál ült. Így szólt hozzá: "Kövess engem!" Az otthagyott mindent, felkelt, és követte őt. Lévi nagy vendégséget készített neki a házában, és nagy sokaság volt ott, vámszedők és mások, akik velük együtt telepedtek asztalhoz. A farizeusok és a közülük való írástudók pedig zúgolódtak, és ezt mondták tanítványainak: "Miért esztek és isztok a vámszedőkkel és bűnösökkel együtt?" Jézus így válaszolt nekik: "Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket megtérésre."

Lk 5,27-32.

TÉGY JÓT ÉS ÁLDD AZ URAT!

Jézus mondja: "Nektek azonban, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket." (Lk 6,27)

Helyettes rendőrfőnökként egy forgalmas megyei hivatalban naponta emberek százaival foglalkozom. Sokan közülük olyanok, akiket "a társadalom aljá"-nak hívnak, durvák, másokat semmibe vevők és erőszakosak tudnak lenni. A törvény embere könnyen válik keménnyé és fásulttá, és pontosan ez történt velem is. Úgy tűnt, minden próbálkozásom, hogy kedves és segítőkész legyek, észrevétlen maradt.
Sok évvel ezelőtt újra felfedeztem kapcsolatomat Jézussal, és a hozzáállásom lassan kezdett megváltozni. Most úgy nézek az emberekre, mint elveszett lelkekre, olyanokra, akikért Krisztus eljött. Arra is rájöttem, hogy bármilyen durvák vagy nehezen kezelhetőek legyenek is az emberek, Isten gyermekei, és megérdemlik, hogy tisztelettel és méltósággal kezeljék őket.
Bár néha még mindig elveszítem a türelmem, próbálok Jézus nyomdokain járni abban, ahogy az emberekkel bánok. Azt hiszem, ha Krisztust keressük mindenkiben, és ennek megfelelően kezeljük őket, mindannyian jobban járunk.

Imádság: : Drága Urunk, adj nekünk erőt, hogy kedvesek és türelmesek legyünk mindenkivel. Ámen.

Amikor Krisztust keressük a körülöttünk élő emberekben, másképpen látjuk őket.
Michael Burns (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A RENDŐRÖKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek