2005. január 3. hétfő

Akár esztek tehát, akár isztok, bármi mást cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek! Megütközésre ne adjatok okot sem a zsidóknak, sem a görögöknek, sem az Isten egyházának; mint ahogyan én is mindenben mindenkinek igyekszem kedvére lenni, nem a magam hasznát keresve, hanem a többiekét, hogy üdvözüljenek. Legyetek a követőim, mint én is követője vagyok a Krisztusnak.

1Kor 10,31-11,1.

LELKI FOGADALOM

Legyetek tehát Isten követői, mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket. (Ef 5,1)

Péntek délelőttönként egy szanatóriumban dolgozom önkéntesként. Nagyon szeretek mindenkivel külön-külön foglalkozni. Az új esztendő elején meglátogattam az otthon egyik férfilakóját. Egyszer csak azt kérdezte tőlem, hogy tettem-e újévi fogadalmat. Azt feleltem, hogy nem. Később, miközben hazafelé ballagtam, elhatároztam, hogy mégiscsak teszek egy fogadalmat, méghozzá egy lelki fogadalmat.
Rájöttem, hogy valójában bármikor megtehetem ezt, nemcsak szilveszterkor. Azt a célt tűztem ki magam elé, hogy keresztyén elhívásomnak, Krisztus követésének megpróbálok jobban eleget tenni. Minden nap erőért fogok imádkozni, hogy alázatos, türelmes, kedves, szenvedélyes, nagylelkű, irgalmas, megbocsátó és szerető szívű legyek. Egyútta l azt is eldöntöttem, hogy minden reggel megújítom ezt a fogadalmamat.
Minden tőlem telhetőt megteszek, remélve és bízva abban, hogy Isten megáldja erőfeszítéseimet. Tudom a szívem legmélyén, hogy Isten követése által egy jobb ember lesz belőlem, és az életem, valamint a körülöttem lévők élete is gazdagabbá válik.

Imádság: : Drága Istenünk, segíts úgy élnünk, hogy életünkön keresztül mások téged láthassanak meg. Ámen.

Isten követése nem mindig könnyű, de a legjobb döntés.
Jeannie Cillo (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY HASONLÓBBÁ VÁLJUNK KRISZTUSHOZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek