2005. január 10. hétfő

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is.

2Kor 1,3-5.

A VÖLGYBEN

Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy. (Zsolt 23,4)

Ezeket a sorokat édesanyám temetése után két nappal írom. A személy, aki mindig jelen volt életemben, most eltávozott. Aki leginkább szurkolt nekem, és iránymutató volt számomra, már nincs itt többé. Ez a megtapasztalás elevenbe-vágó, és életet megváltoztató.
De mindezekben is meg vagyok győződve arról, hogy Isten szent jelenléte mindent mássá tesz. A 23. zsoltár azt mondja: "Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy."
Az elmúlt napokban valóban megtapasztaltam Isten jelenlétét, és vigasztalását. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek könnyek és eltűnt a szomorúság, hanem azt, hogy Isten közel van hozzám, erőt és békességet ad.
Édesanyám temetésének napján felhívtam 10 éves unokahúgomat, és megkérdeztem: "Annie, jól vagy?" "Szomorú vagyok - válaszolta -, de nagymama igazán boldog ma". Milyen vigasztaló szavak!
Hálás vagyok, hogy Isten velünk van, amikor a fájdalom sötét völgyében járunk. Ez a tény a sok emlékkel és a menny ígéretével együtt nagyon sokat jelent.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, szent jelenlétedet az élet sötét völgyében is. Ámen.

Isten a szomorúságunkban is velünk van.
Weldon C. Bares (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOMORKODÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek