2005. január 22. szombat

Amikor egyszer szombaton bement Jézus a farizeusok egyik vezetőjének a házába ebédelni, azok figyelték őt. Íme, ott egy vízkóros ember került elébe. Ekkor Jézus megkérdezte a törvénytudóktól és a farizeusoktól: "Szabad-e szombaton gyógyítani vagy nem?" De ők hallgattak. Erre kézenfogta a beteget, meggyógyította és elbocsátotta. Hozzájuk pedig így szólt: "Vajon, ha közületek valakinek a fia, vagy ökre szombaton esik a kútba, nem húzza-e ki azonnal?" Nem tudtak erre mit felelni.

Lk 14,1-6.

A NYUGALOM NAPJA

Majd hozzátette Jézus: "A szombat lett az emberért, nem az ember a szombatért." (Mk 2,27)

Nemrég néhány miniszter javasolta, hogy a nyilvános helyeken tegyék ki a Tízparancsolatot. Amikor hallottam a hírt, elgondolkodtam a parancsolatokon. Habár megtanultam a vasárnapi iskolában, már nem tudtam volna elmondani. Ezért kiírtam a naplóm első oldalára, és minden reggel elolvastam a napi csendességem előtt.
A negyedik parancsolat elkezdett nyugtalanítani. "Emlékezzél meg a nyugalom napjáról, és szenteld meg azt!" (2Móz 20,8) Mivel egyedül élek és napi nyolc órát dolgozom, a szombatra és a vasárnapra is szükségem van, hogy a házimunkát elvégezzem. Hogyan tudnám szabaddá tenni a vasárnapomat?
Imádkoztam minden nap, és kértem Istent, mutassa meg, mit tegyek. A nyugalom napjáról szóló igékből megértettem, hogy a hét egy napján nem szabad piacra vagy bevásárló központokba járni. Ezt a napot arra kell szánnom, hogy Isten lélekben megújíthasson. Már három éve minden héten egy napot a lelki szükségleteim kielégítésére szentelek. Azóta nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok, és megtapasztalom, hogy a nyugalom napja értem van.

Imádság: : Istenünk, mutasd meg, hogyan szenteljük meg a nyugalom napját, hogy te is megszentelhess minket. Ámen.

A vasárnap megtartása lehetőséget ad Istennek, hogy megújítson minket.
Kathleen Newberg (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MINDIG MEGSZENTELJÜK A VASÁRNAPOT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek