2005. január 25. kedd

Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.
Ne legyetek olyan oktalanok, mint a ló vagy az öszvér, amelynek kantárral és zablával kell fékezni szilajságát, másképpen nem közelít hozzád.
Sok fájdalom éri a bűnöst, de aki bízik az ÚRban, azt ő szeretettel veszi körül.
Örüljetek az ÚRnak, ujjongjatok, ti igazak! Vigadjatok mind, ti igaz szívűek!

Zsolt 32,8-11.

A SÖTÉTBEN

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt 119,105)

Ritkán jönnek hozzám sötétedés után vendégek, ezért amikor egyik este csengettek, haboztam, mielőtt ajtót nyitottam. Az ajtóban egy idős hölgy állt. Nyugtalannak látszott, és az első szavai ezek voltak: "Meg tudná mondani, hol vagyok?" Megmondtam neki az utca nevét, de ez nem volt segítség számára. Az unokahúgát szerette volna meglátogatni, akinél eddig még csak nappal járt, és a sötétben rossz helyen kanyarodott le. Amikor elért az utca végére, és nem tudott tovább menni, rájött, hogy eltévedt, és becsengetett hozzám, hogy útbaigazítsam. Elmondtam neki, hogyan tud visszajutni a főútra, ahonnan már megtalálja a helyes utat. Beült az autójába, és óvatosan visszatolatott.
Az életünk útján is könnyű eltévedni a sötétben. Tapogatózva haladunk, míg egyszer csak meg kell állnunk, hogy Isten útbaigazítson. Ha elég alázatosak vagyunk ahhoz, hogy Istentől kérjünk segítséget, ő vezetni fog minket. Az útbaigazítást megadhatja egy hívő testvéren keresztül, igeolvasás közben, vagy amikor imádkozunk a következő lépésünkért.

Imádság: : Istenünk, add, hogy ne felejtsük el, hogy minden nap szükségünk van a te vezetésedre és segítségedre. Taníts minket a te bölcsességedre támaszkodni. Ámen.

Istennél már készen van a segítség, mielőtt még hozzá fordulnánk.
Marigold Gidman (Dorset, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚTMUTATÁSRA VÁRNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek