2005. július 1. péntek

1 Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. 2 Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. 3 Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

A BIZONYSÁGTÉTEL EREJE

Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. (1Kor 9,24)

Valahányszor hazamegyek édesanyámhoz a tanyára, szememmel a földeket pásztázom, apámat keresem, amint a traktorral dolgozik. De hiába várom, hogy felbukkanjon. Sem ő, sem nagyszüleim, akik korábban ugyanezt a földet művelték, nem jönnek többé elő. Mégis érzem jelenlétüket. Mindnyájan jelen vannak szorgalmas munkájukkal, erős hitükkel és állhatatosságukkal. Megnyugtat az a tudat, hogy hűségesen követték az Urat.
Valami ehhez hasonló igaz az Istennel járásunkra is. A Biblia azt mondja, hogy az előttünk élt hívő emberek példáival vagyunk körülvéve. Lelki atyáink megfutották harcukat, Krisztusra szegezve tekintetüket. Hozzájuk hasonlóan nekünk is ezt kell tennünk, nap mint nap, kitartással.
Az előttünk járók hűségéből erőt meríthetünk. Ne engedjük, hogy elbátortalanodjon szívünk, vagy ellaposodjon hitéletünk. Ahogy bizonyságtételük alapján követni próbáljuk Ábrahám, Sára, Izsák, Eszter, József, Dávid, Dániel példáját, részesévé válunk a hitüknek is.

Imádság: : Drága Urunk, emlékeztess arra, hogy hűséges követőid példája körülvesz bennünket. Ámen.

Sosem vagyunk egyedül a hit harcaiban.
Linda Adams (Illinois, USA)

ADJUNK HÁLÁT AZOKÉRT, AKIK A HIT ÚTJÁRA VEZETTEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek