2005. július 7. csütörtök

38 Jézus szavai: "Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért, fogat fogért. 39 Én pedig azt mondom nektek, hogy ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem annak, aki arcul üt jobb felől, tartsd oda másik arcodat is. 40 Ha valaki pereskedni akar veled, és el akarja venni az alsó ruhádat, engedd át neki a felsőt is. 41 Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre. 42 Aki kér tőled, annak adj, és aki kölcsön akar kérni tőled, attól ne fordulj el." 43 "Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. 44 Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, 45 hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. 46 Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? 47 És ha csak atyátokfiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik-e a pogányok is? 48 Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes."

Mt 5,38-48.

MEGBOCSÁTANI - VAGY SEM?

Bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. (Lk 11,4)

Számomra a forgalmas városi autózás állandó kihívást jelent: vajon hogyan tudok megfelelni Isten elvárásának, mely szerint meg kell bocsátanom másoknak. Amikor a másik autós figyelmen kívül hagyja az elsőbbségadási jelzést, és majdnem belém rohan, bizony nem mindig fogom magam vissza, és engedem őt magam elé. Ha mégis így teszek, csendes megelégedettséget tapasztalok. Amikor viszont elkap a hév, tudom, hogy elbuktam a vizsgán: "Bocsássatok meg az ellenetek vétőknek!"
Arra gondoltam, bárcsak ne így fogalmazta volna meg Jézus a Miatyánknak ezt a részét. Az imádság szavaihoz hozzátettem még egy kérést: "Kérlek, segíts, hogy ma jobban tudjak megbocsátani, mint tegnap!" Észrevettem, hogy amióta így imádkozom, autóvezetés közben is rendszeresen eszembe jut, mennyire szükségem van a megbocsátóbb lelkületre. Ezek a tapasztalatok is azt igazolják, hogy Isten meghallgatja imádságaimat, ha készen állok azon az úton járni, melyen ő a mindennapi eseményeken keresztül vezetni akar.

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük, hogy a hétköznapi történések által is emlékeztetsz arra, hogy mindig velünk vagy. Ámen.

Megbocsátóbb vagyok-e, mint korábban voltam?
James Ross (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÜRELMETLEN AUTÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek