2005. július 21. csütörtök

37 Jézus mondja: "Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám; 38 és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, nem méltó hozzám. 39 Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt." 40 "Aki titeket befogad, az engem fogad be, és aki engem fogad be, az azt fogadja be, aki elküldött engem. 41 Aki befogad egy prófétát azért, mert az próféta, prófétának járó jutalmat kap; aki pedig egy igaz embert fogad be azért, mert az igaz, igaz embernek járó jutalmat kap. 42 Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony, mondom néktek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát."

Mt 10,37-42.

EGY POHÁR FRISS VÍZ

Jézus mondja: "Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony, mondom néktek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát." (Mt 10,42)

Az írói konferencia utolsó napja volt. Egy férfi lázasan dolgozott a könyvesbolt számítógépén, mert szerette volna befejezni a leltárt a nap végére. Meleg volt, és láttam rajta, hogy nagyon elfáradt.
Hirtelen úgy éreztem, meg kell tőle kérdeznem, kér-e egy pohár vizet. "Igen, az most nagyon jól esne!" - felelte. Amikor letettem mellé a vizet, egy gyors köszönömöt mondott. Már teljesen elfelejtettem az esetet, amikor néhány nap múlva küldött nekem egy kedves köszönő verset. Arról szólt, hogy abban a pillanatban az a pohár hideg víz óriási ajándék volt számára. Először meglepődtem azon, hogy egy apró gesztusnak ilyen hatása lehet. De minél többet gondolkodtam, annál több olyan eset jutott eszembe, amikor Isten váratlanul felüdített engem - egy jó barátom bíztató szavaival, vagy élelmiszert kaptunk, éppen akkor, amikor a férjemet elbocsátották. És megértettem, hogy egy kis pohár víz nem is olyan kevés.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk az élő vizet és mindazt, amivel felüdítesz minket naponta. Ámen.

Aki szükségben van, annak a kevés is sok lehet.
Linda Knight (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZ ÍRÓKONFERENCIÁK RÉSZTVEVŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek