2005. július 22. péntek

11 Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. 12 Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. 13 Abból tudjuk, hogy benne maradunk, és ő mibennünk, hogy a maga Lelkéből adott nekünk. 14 És mi láttuk, és mi teszünk bizonyságot arról, hogy az Atya elküldte a Fiát a világ üdvözítőjéül. 15 Ha valaki vallja, hogy Jézus Isten Fia, abban Isten marad, ő pedig Istenben; 16 és mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. 17 Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban.

1Jn 4,11-17.

EGY PUSZI ÉS EGY ÁRVÁCSKA

Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. (1Jn 4,12)

Amikor gyerekkoromban a nagymamámtól a szokásos hétvégi látogatások után hazafelé indultunk, két dologban biztos voltam: kapok egy puszit és egy árvácskát. Még most is magam előtt látom nagymamám kedves, rózsás arcát, ahogyan integet, hogy húzzam le az autó ablakát. Miközben egy puszit nyomott az arcomra, egy szép árvácskát csúsztatott a kezembe. Minden alkalommal féltem, hogy elfelejti, de ez soha sem történt meg. Egy nagyon egyszerű gesztus volt csupán, de nagyon csalódtam volna, ha elmarad. A kedves búcsúzás mindig a szeretetére emlékeztetett, és Isten szeretetét is eszembe juttatta.
Mi, keresztyének, Isten feltétel nélküli szeretetét tükrözzük másokra, ha szeretettel fordulunk hozzájuk. Habár testi szemeinkkel nem láthatjuk Istent, aki Lélek, megláthatjuk az ő szeretetét Isten gyermekeinek viselkedésében. Amikor búcsúzáskor megöleljük gyermekeinket, vagy az éhezőnek kenyeret adunk, Isten örökké tartó szeretete lesz teljessé bennünk. Amikor "puszit és árvácskát" adunk, Istent "láthatják" azok, akikkel találkozunk.

Imádság: : Szeretet Istene, segíts, hogy a te szereteted legyen látható tetteinkben és szavainkban. Ámen.

Nemcsak a saját magunk, hanem Isten nevében is szeretünk.
Shannon McRoberts (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZERETNEK MINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek