2005. július 23. szombat

1 Amikor befejezte Mózes a hajlék fölállítását, fölkente és fölszentelte azt egész fölszerelésével együtt, az oltárt is egész fölszerelésével együtt; fölkente és fölszentelte azokat. 2 Odajárultak Izráel fejedelmei, nagycsaládfői, a törzsek fejedelmei, akik a számba vettek élén álltak. 3 Odavitték áldozatukat az ÚR elé: hat födeles szekeret és tizenkét szarvasmarhát, két fejedelem egy szekeret, és mindegyik egy marhát. Odavezették azokat a hajlék elé. 4 Az ÚR ezt mondta Mózesnek: 5 Vedd át tőlük ezeket a kijelentés sátrának szolgálatára; add oda a lévitáknak, mindegyiknek a maga szolgálata szerint! 6 Átvette tehát Mózes a szekereket és a szarvasmarhákat, és odaadta a lévitáknak. 7 Két szekeret és négy szarvasmarhát adott Gérsón fiainak, szolgálatukhoz mérten. 8 Négy szekeret és nyolc szarvasmarhát pedig Merári fiainak adott, szolgálatukhoz mérten, amelyet ők Ítámárnak, Áron főpap fiának a parancsa szerint végeztek. 9 De Kehát fiainak semmit sem adott, mert az ő tennivalójuk az volt, hogy a szent dolgokat a vállukon vigyék.

4Móz 7,1-9.

AZ ÉN ESZKÖZTÁRAM

Jézus mondja: "Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." (Mt 7,7)

Minden este, mielőtt lefekszek, olvasok egy részt a Bibliából, és megpróbálom a saját életemre vonatkoztatni. Egyik este Mózes negyedik könyvét olvastam, de nem találtam összefüggést az ige és a problémáim között, amivel szembe kellett néznem, miközben próbáltam jó feleség, anya, tanár és barát lenni. Úgy éreztem, nem vagyok alkalmas egyik szerepre sem. Lekapcsoltam a lámpát, és még félálomban is az járt a fejemben, hogy Mózes szarvasmarhákat és szekereket adott a lévitáknak. De még a hátam és a nyakam is megfájdult, amikor arra gondoltam, hogy Kéhát fiai sem marhát, sem szekeret nem kaptak: a vállukon kellett cipelniük a szent dolgokat.
Másnap reggel rájöttem, hogy a történet mit jelent az életemben. Kéhát fiai is megkapták, amire szükségük volt, hogy elvégezzék a feladatot, amit az Úr kijelölt számukra - erős vállakat. Ahogyan nekik, úgy nekem is megadja Isten mindazt, amire a feladataim elvégzéséhez szükségem van. Kéhát fiainak története emlékeztet arra, hogy más eszközöket kaptam, mint a többi ember, mert a feladatom is más. Minden szükséges dolog megvan ahhoz, hogy elvégezzem a munkát, amit Isten rám bízott.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, a feladatokat, amikkel megbízol minket. És köszönjük, hogy megadod hozzá a szükséges eszközöket is. Ámen.

Mit kaptam Istentől a mai nap feladatainak elvégzéséhez?
Pat Jinkins (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM TUDNAK BÍZNI ISTEN GONDOSKODÁSÁBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek