2005. július 26. kedd

42 Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban. 43 Félelem támadt minden lélekben, és az apostolok által sok csoda és jel történt. 44 Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt. 45 Vagyonukat és javaikat eladták, szétosztották mindenkinek: ahogyan éppen szükség volt rá. 46 Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, és amikor házanként megtörték a kenyeret, örömmel és tiszta szívvel részesültek az ételben; 47 dicsérték az Istent, és kedvelte őket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel.

ApCsel 2,42-47.

REMÉNYTELENSÉG

Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad. És mi hisszük, hogy te vagy az Istennek Szentje. (Jn 6,68-69)

Elkeseredett és kétségbeesett voltam. Reggelente felkelés után megpróbáltam "beindítani" valahogy a napot. Lezuhanyoztam és megettem a reggeli müzlimet. Azután kinn a világban éltem az életet a magam feje után, Istenre nem is gondoltam. Értettem én, hogy az Istennel való közösség Jézus Krisztus élete, halála és feltámadása miatt lehetséges. De azon igyekeztem, hogy az életemet a saját akaratom szerint alakítsam.
Egyszer egy titkos bűnöm napvilágra került, emiatt az életem válságba jutott. Saját erőmből már nem tudtam megbirkózni ezzel a helyzettel, úgy éreztem, hogy a szégyen szorító vasmarka megfojt.
Isten azonban nem ezt az utat szánta nekem. Miután átolvastam a Bibliát, megértettem, hogy Isten azt akarja, hogy életünk legyen, és őt a hívők közösségében találjuk meg. Hívő barátokat kerestem, akik szerettek a bűnöm ellenére. Megismerve őket rájöttem, hogy az élet nem működik a hívő emberek közösségében jelenlévő Isten szeretete nélkül. Ez a szeretet életet hoz még a bűn halálos szorításában is.
Én is életet találtam a közösségben, ahol együtt keressük Krisztus akaratát.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, hogy Krisztusban életet ajándékoztál nekünk. Segíts megosztanunk ezt másokkal is. Ámen.

Az életre vezető utat a hívők közösségében találjuk meg.
Jim Jannotti (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYHÁZAKÉRT SZERTE A VILÁGON!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek