2005. július 28. csütörtök

1 Jézus mondja: "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! 2 Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. 3 Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? 4 Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a magad szemében ott a gerenda. 5 Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát."

Mt 7,1-5.

IGAZTALAN VÁD

Bizony nincs olyan igaz ember a földön, aki csak jót cselekedne, és nem vétkezne. (Préd 7,20)

Nemrég tévesen hibáztattak egy bizonyos dolog miatt. Az idegen férfi magából teljesen kikelve, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal szidalmazott. Az ösztönöm azt diktálta volna, hogy védekezésképpen én is visszaordítozzak rá. Ehelyett vérig sértve, megbántottan és kedvetlenül mentem haza, és végül teljesen lehangolt állapotba kerültem az eset miatt.
Azután elkezdtem számba venni az idegen férfi reakciójának lehetséges okait: talán aznap veszítette el az állását; vagy épp akkor kapott rossz hírt az egészségi állapotát illetően; vagy tönkrement a házassága. Megkérdeztem magamtól: Vajon én hányszor hibáztattam tévesen másokat? Amikor előítélettel vagyok valaki felé, vagy rosszindulatú pletykát terjesztek, nem ártatlanul vádolok-e? A Biblia világosan tanít erről, bizony én is ugyanolyan vétkes vagyok ilyenkor, mint ez az igaztalanul vádoló férfi.
Istenhez fordultam bűnbocsánatot kérve vétkeimért, és ezután szánalmat éreztem az engem vádoló ember iránt. Amikor Isten vezetését és vigasztalását kértem számára, én is elnyertem az Isten békességét.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, hogy megbocsátod bűneinket, és segítesz, hogy mi is megbocsássunk másoknak. Ámen.

Gondolkozz - imádkozz - és azután szólj!
Ruth C. Hodges (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET A DÜH HATALMÁBA KERÍT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek