2005. június 7. kedd

1 Uramnak, az ÚRnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. 2 Hirdetem az ÚR kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállása napját, vigasztalok minden gyászolót. 3 Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik. 4 Felépítik az ősi romokat, helyreállítják a régi omladékokat, újjáépítik a lerombolt városokat, amelyek nemzedékeken át romokban hevertek. 5 Jelentkeznek majd az idegenek, hogy legeltessék nyájaitokat, és más népek fiai lesznek földműveseitek és szőlőmunkásaitok. 6 Titeket pedig az ÚR papjainak neveznek, Istenünk szolgáinak mondanak. A népek gazdagságát élvezitek, kincseikkel büszkélkedhettek.

Ézs 61,1-6.

HAMUSZÓRÁS HELYETT

Felkent engem az Úr, hogy bekötözzem a megtört szíveket. Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. (Ézs 61,1-3)

Évekkel ezelőtt édesanyám egy hintaszékkel ajándékozott meg. Szomszédunk készítette, aki nyugdíjaztatása után fafaragással foglalkozott. Szép mívesen hajlította, és ékesen megfaragta az én karosszékemet is. Később találkoztam vele egy tárlaton, ahol bemutatta a legszebb alkotásait, és megköszöntem neki a nekem készített munkáját.
Kézfogás közben megdöbbentett, hogy a csontizületi gyulladástól mennyire bütykösek a kezei. Ilyen deformálódott kezekkel ennyire bonyolult és finom dolgokat tud készíteni? - ámuldoztam. Az életünkkel is hasonló történhet. Isten, az aranykezű mester képes életünk tragédiáiból szépséget formálni. Fel tudja használni a szívpanaszainkat, semmivé foszlott álmainkat, azután e nehézségeink árán másoknak valami jót teremt.
Ha arra kérjük Istent, hogy használja fel bajunkat és fájdalmainkat is, akkor ő "hamu helyett fejdíszt ad" nekünk. Amikor pedig a tapasztalatainkat elmondjuk másoknak, Isten segítségünkre lesz abban, hogy életre buzdító források lehessünk.

Imádság: : Atyánk, kezedbe tesszük fájdalmaink emlékeit, hogy szépséget hozz elő azokból. Kérünk, taníts minket együttérzésre és kedvességre mások iránt. Ámen.

Életünk szenvedéseiből Isten szép dolgokat tud elővarázsolni.
Sandi Somers (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A KÉZMŰVESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek