2005. június 24. péntek

1 Kérlek tehát titeket én, aki fogoly vagyok az Úrért: éljetek méltón ahhoz az elhívatáshoz, amellyel elhívattatok, 2 teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel, 3 igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével. 4 Egy a test, és egy a Lélek, aminthogy egy reménységre kaptatok elhívást is: 5 egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség, 6 egy az Istene és Atyja mindeneknek; ő van mindenek felett, és mindenek által, és mindenekben. 7 A kegyelem pedig mindegyikünknek a Krisztus ajándékának mértéke szerint adatott. 8 Ezért mondja az Írás: "Felment a magasságba, foglyokat vitt magával, ajándékot adott az embereknek." 9 Az pedig, hogy "felment", mi mást jelent, mint azt, hogy le is szállt erre a földre. 10 Aki leszállt, az "fel is ment", feljebb minden égnél, hogy betöltse a mindenséget. 11 És ő "adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul, vagy pásztorokul és tanítókul, 12 hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, a Krisztus testének építésére, 13 míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, 14 hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; 15 hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus. 16 Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben.

Ef 4,1-16.

EGYSÉG KRISZTUSBAN

Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is. (1Thessz 5,11)

Nemrégen eljegyeztük egymást a főiskolás barátnőmmel. Amikor Maryvel találkoztunk, mind a kettőnknek erős hite volt, amely az istentiszteleteken, ifjúsági órákon, egyházi táborokban és más összejöveteleken való, évek óta tartó részvételből fakadt. De a meggyőződésünk azt a lehetőséget is magában hordozta, hogy félreértéseket és fájdalmat fog okozni kezdődő kapcsolatunkban. Mary római katolikus, és a családja szorosan kötődik az egyházhoz. Én viszont meggyőződéses protestáns vagyok, metodista lelkészek fia és unokája.
Közös alapot keresve a Szentírást olvastuk, látogattuk egymás gyülekezetét, és őszintén megosztottuk egymással meggyőződésünket. Egyszer csak rájöttünk, hogy több minden köt össze bennünket, mint vártuk. Ahogy igyekeztünk jobban megismerni a másik lelki örökségét és gyakorlatát, nem csak jobban megértettük egymást, de saját hitünk is növekedett.
Krisztus arra hív, hogy benne egyek legyünk, és országáért munkálkodjunk már itt a földön, bármilyen keresztyén hagyományhoz kötődjünk is. Mivel a hasonlóságaink felülmúlják a különbözőségeinket, töltsük be Krisztus parancsát, és legyünk egy test és egy lélek.

Imádság: : Urunk, segíts, hogy használjuk ajándékaidat, amelyeket szeretetben egymás építésére adtál. Ámen.

Hogyan segíthetem elő a hívők összefogását?
Steve Yoost (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A JEGYESPÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek