2005. június 29. szerda

1 Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; 2 és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. 3 A nekem adatott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. 4 Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, 5 úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. 6 Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk, 7 ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, 8 a buzdító a buzdításban, az adakozó szerénységben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.

Róm 12,1-8.

SZABAD VAGYOK!

Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben. (Ef 4,16)

Fiam első napja nagyszerűen sikerült a kosárlabdatáborban, de második nap kedvetlenül jött haza. "Ma nem dobtam egyetlen kosarat sem" - panaszolta. "Két gyerek a csapatomból csak egymásnak adogatta a labdát, és senki más nem kapott esélyt."
A fiam csapatának két játékosához hasonlóan a gyülekezetben is gyakran esünk abba a hibába, hogy mindig ugyanazokat az embereket kérjük fel, vagy csak egy kis ismerős kört vonunk be a munkába. Lehet, hogy nem vesszük észre az újonnan érkezetteket vagy a félénkebbeket, akik égnek a vágytól, hogy őket is bevegyék.
Másfelől, ha én egyike vagyok azoknak, akiket megkérnek, óvakodnom kell a gondolattól, hogy én nem vagyok elég jó, vagy nincs is igazán szükség az én segítségemre. Talán bátrabbnak kell lennem, hogy megmutassam másoknak: szabad vagyok a szolgálatra. Istennek nem az a terve, hogy mindent csak néhány ember és a lelkész csináljon. Szükséges, hogy a gyülekezet tagjai együttműködjenek a szolgálatban és a misszióban.

Imádság: : Urunk, segíts, hogy szabadok legyünk lelki ajándékaink felismerésére, és használjuk azokat. Ámen.

Szabad és kész vagyok-e a szolgálatra?
Cathy Wesolek (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MELLŐZÖTTNEK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek