2005. május 8. vasárnap

A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. Mert töredékes az ismeretünk és töredékes a prófétálásunk. Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

1Kor 13,4-13.

ISTEN ÖRÖKKÉ SZERET

A szeretet türelmes... Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. (1kor 13,4. 7-8)

A legjobb barátnőm kislánya nyolc hónapja súlyos betegségben szenved. Kórházban volt, megműtötték, csövön keresztül táplálták, minden nap gyógyszereket és kezeléseket kapott. Mindig csodálkozom, hogy tud a barátnőm megbirkózni ezzel a helyzettel. Én az ő helyében biztosan mérges és ideges lennék; de ő, néhány röpke pillanattól eltekintve, nem az. Az erős, hatalmas szeretet, amit a kislánya iránt érez, minden más érzést elhomályosít.
Csak nemrég értettem meg, hogy a barátnőm szeretete a valódi szeretet ismertetőjegyeit tükrözi: türelmet, hitet, reményt, kitartást. Bármin is kell keresztülmennie neki és a kislányának, a szeretete mindig átragyog küzdelmein. Az ő szeretete Isten szeretetére emlékeztet.
Ahogyan a barátnőm szereti a gyermekét ebben a nehéz helyzetben, úgy szeret Isten is minket. Ő akkor is türelmes velünk, ha eltévedünk és hibákat követünk el, és velünk van, ha veszély leselkedik ránk. Ő a legjobbat akarja nekünk, akkor is, ha mi nem azon az úton járunk, ami a legjobb nekünk. Az ő szeretete mindig velünk van, különösen a megpróbáltatásokban.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy szeretsz minket, és minden nehézségen átsegítesz. Ámen.

Isten szeretete erős, soha el nem múló, gyengéd szeretet.
Carole Craft (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÓRHÁZBAN LÉVŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek