2005. május 13. péntek

Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk. Mert minden főpap, akit emberek közül választanak, az emberekért rendeltetett Isten szolgálatára, hogy ajándékokat és áldozatokat mutasson be a bűnökért. Együtt tud érezni a tudatlanokkal és a tévelygőkkel, mivel ő maga is körül van véve erőtlenséggel. Így nemcsak a népért, de önmagáért is köteles bűnért való áldozatot bemutatni. Senki sem szerezheti meg azonban önmagának ezt a tisztességet, csak az, akit az Isten hív el, mint Áront is. Ugyanúgy a Krisztus sem maga dicsőítette meg magát azzal, hogy főpap lett, hanem az, aki így szólt hozzá: "Az én fiam vagy, ma nemzettelek téged." Ahogyan másutt is mondja: "Pap vagy te örökké, Melkisédek rendje szerint." Ő testi élete idején könyörgésekkel és esedezésekkel, hangos kiáltással és könnyek között járult az elé, akinek hatalma van arra, hogy kiszabadítsa őt a halálból. És meghallgattatott istenfélelméért. Jóllehet ő a Fiú, szenvedéseiből megtanulta az engedelmességet, és miután tökéletességre jutott, örök üdvösség szerzőjévé lett mindazok számára, akik engedelmeskednek neki.

Zsid 4,15-5,9.

AZ IGAZI KINCS

Miért csüggedsz el lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki az ő szabadításáért. (Zsolt 42,6)

A gyémánt, a rubint, az igazgyöngy és az arany a világ legdrágább kincsei közé tartoznak. De hozzájuk jutni nem éppen egyszerű. Vegyük példának az igazgyöngy keletkezését. Az igazgyöngyöt a kagyló állítja elő, nagy kínnal és kényszerűségből. Amikor a szervezetét valami irritálja, egy váladékot termel, hogy elszigetelje vele azt, ami a fájdalmat okozza. Egy homokszem köré vont szigetelőrétegből keletkezik később az a gyönyörű gyöngy, amit megcsodálunk.
Párhuzamot látok e folyamat és Jézus Krisztus élete között. Jézus szegénynek született, a hazája és a népe pedig egy idegen hatalom elnyomását nyögte. Oktatásban sem részesülhetett. Ő azonban, aki mentes maradt minden bűntől, magára vette a világ bűneit, és meghalt a kereszten. Az ő szenvedése és halála árán lettünk mi megváltva.
De azok, akik úgy határoznak, hogy követik Jézust, maguk se számítsanak szenvedésmentes életre. A szerencsétlenségre is úgy tekintsünk, mint ami majd valami különlegesen szépet eredményez. Isten ereje által kincs lehet belőle.

Imádság: : Élő Istenünk, köszönjük, hogy erőt adsz nekünk, hogy szembenézzünk és úrrá legyünk nehézségeinken. Ámen.

Jézus áldozata árán van üdvösségünk.
Sundo Kim (Szöul, Korea)

IMÁDKOZZUNK A SZEGÉNYSÉGBEN SZÜLETETT GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek