2005. május 19. csütörtök

Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.

Róm 5,1-5.

A HŰSÉG HARANGJA

Hű az, aki elhív erre titeket. (1Thessz 5,24)

Amikor a bolgár kommunista rezsim lefoglalta templomunkat, a padokat, az énekeskönyveket meg a szószéket mind kidobálták. Még azt is megtiltották, hogy a templomunk közelébe menjünk, így kis gyülekezetünk teljesen szétszóródott. Mikor a hatóság a haranglábat is leromboltatta, három fiatal a gyülekezetből titokban megszerezte és eltemette a harangot. Soha sem számítottunk arra, hogy egyszer újra látni fogjuk.
Aztán Isten kegyelméből, az 1990-es évek demokratikus változásainak köszönhetően, lehetővé vált számunkra, hogy egy ajándékba kapott földparcellán felépíthessünk egy új templomot. A későbbiekben Isten megtartott és megőrzött minket a nacionalistákkal három évig tartó civódás során is, akik megpróbálták eltulajdonítani félig felépített templomunkat.
Ezek után teljesen váratlanul engedélyt kaptunk egy harangtorony megépítésére, így tehát kiástuk a 40 évvel korábban eltemetett 250 kg súlyú harangunkat. Amikor pedig nem volt elég pénzünk a befejezéshez, Isten segített helyzetünket feltárni szerte a világon. Sokan adakoztak, és egy amerikai család hatalmas összeggel segítette a templom befejezését. Ma minden vasárnap lelkészként együtt hallgatom a gyülekezettel a harang zúgását, amely Isten hűségéről tesz tanúbizonyságot.

Imádság: : Urunk, hűséged határtalan. A nehéz időkben mindig segíts erre emlékeznünk. Ámen.

Mi emlékeztet engem Isten hűségére?
Bedros Altunian (Várna, Bulgária)

IMÁDKOZZUNK AZ ÜLDÖZÖTT KERESZTYÉNEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek