2005. május 20. péntek

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,17-21.

A HIRDETENDŐ ÜZENET

Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Egy lelkészi látogatás során találkoztam három emberrel, akik a nyájukra vigyáztak. Miután üdvözöltük egymást, a küldetésem felől érdeklődtek. Beszéltem nekik Jézus Krisztusról. Erősen kételkedtek az elmondottakban, bizonygatva, hogy azt sem tudják, hogy ki az a Jézus, és hogy esetleg mit is tehetne értük. Ekkor azt kérdeztem magamtól: "Vajon én igazán ismerem-e Jézust?" Felidéztem Pál apostol szavait a 2Kor 5,17-ben, és ez elég bátorítást jelentett számomra, hogy megoszthassam saját tapasztalataimat mindarról, amit Jézus értem tett. Ennek a három embernek a szíve teljesen megnyílt.
A megbékélés üzenete ma is ugyanaz, melyet Jézus mindenkinek felkínál. Súlyos konfliktusokkal és küzdelmekkel terhelt világban élünk, mely telve van fájdalommal, gyűlölettel és esztelen öldökléssel. Mindezt láthatjuk a nemzetek között, saját hazánkban, városainkban, falvainkban, sőt a családi közösségeinkben is. Senki sem mondhatja el magáról, hogy teljesen mentes a bűntől, a szégyenérzettől, vagy a lelkiismeret-furdalástól. De üzenetünk nem lehet más, mint hogy Isten megbocsátást kínál, elfeledkezik a múltról, és teljesen új emberré tesz bennünket az Úr Jézus Krisztusban.

Imádság: : Istenünk, tégy késszé minket, hogy megtapasztaljuk bűnbocsátó kegyelmedet. Ámen.

Az emberek várják, hogy beszéljünk Istenről.
Lawi Imathiu püspök (Meru, Kenya)

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT A BIZONYSÁGTEVÉSHEZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek