2005. május 24. kedd

De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős. Esztelenné lettem: ti kényszerítettetek rá. Nektek kellett volna ugyanis engem ajánlanotok, hiszen semmivel nem voltam alábbvaló a legfőbb apostoloknál, ha semmi vagyok is. Apostolságom ismertetőjegyei a teljes állhatatosságban, a jelekben, csodákban és isteni erőkben nyilvánultak meg közöttetek.

2Kor 12,9-12.

A KEGYELEM VALÓSÁGA

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek. (Ézs 41,10)

Sok évvel ezelőtt egy tanárképző főiskolán tanítottam. Mint fiatal tanárt, különböző hívő kezdeményezésekbe vontak be]onként keresztyén hallgatókat vittem el a közeli falvakba. Először énekeltünk, hogy az emberek körénk gyűljenek. Azután rövid igehirdetés következett, majd keresztyén könyveket osztogattunk. Mivel én ismertem a legjobban a Bibliát, mindig engem kértek, hogy az igehirdetést végezzem.
Hamar rájöttem, hogy bár ismerem a bibliai szakaszokat, nem vagyok képes közvetíteni Jézus szeretetét és megbocsátó kegyelmét. Az egyik alkalommal, amikor kinyitottam a Bibliát és a fenti igeverset olvastam, bűnbánattal bevallottam, hogy nem tudok meggyőződésből prédikálni. Ezután rögtön valami újfajta örömet éreztem a szívemben. Megértettem, hogy a Biblia ismerete és Isten kegyelmének megtapasztalása két különböző dolog. Isten kegyelmét éreztem magam körül, és ez a kegyelem megváltoztatta az életemet.
Az iskolai év végén abbahagytam a tanítást, és beiratkoztam a teológiára. Az azóta eltelt 50 évben, sokszor nagyon embert próbáló időkben, megtapasztaltam Isten hűségét. Isten naponta megerősít, és tudom, hogy ez a kegyelem valóságos.

Imádság: : Mindenség Istene, adj bátorságot szereteted hirdetésére mindenütt, bármi is a foglalkozásunk. Ámen.

Isten kegyelme hatalmas ahhoz, hogy átformáljon minket.
S. K. Parmar püspök (Andhra Pradesh, India)

IMÁDKOZZUNK ISTEN KEGYELMÉNEK MEGTAPASZTALÁSÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek