2005. május 27. péntek

Péter és János felment a templomba, a délutáni imádkozás idejére, délután három órára. Arra vittek egy születése óta sánta férfit, akit napról napra letettek a templomnak abba a kapujába, amelyet Ékes-kapunak hívtak, hogy alamizsnát kérjen a templomba menőktől. Amikor meglátta, hogy Péter és János be akar menni a templomba, alamizsnát kért tőlük. Péter pedig Jánossal együtt rátekintett, és azt mondta: "Nézz ránk!" Ő felnézett rájuk, remélve, hogy kap tőlük valamit. Péter ekkor így szólt hozzá: "Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!" És jobb kezénél fogva felemelte, annak pedig azonnal megerősödött a lába és a bokája, felugrott, talpra állt, és járt. Bement velük a templomba is, járkált, ugrándozott, és dicsérte az Istent. Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. Felismerték, hogy ő az, aki alamizsnáért szokott ülni a templom Ékes-kapujában. És félelemmel telve csodálkoztak azon, ami vele történt.

ApCsel 3,1-10.

AZZAL, AMINK VAN

Péter ekkor így szólt hozzá: "Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked..." (ApCsel 3,6)

Amikor 1986-tól 1994-ig püspökként szolgáltam Nyugat-Afrikában, feleségemmel hallottuk "népünk kiáltozását" Libériában. Tudtuk, hogy a főváros, Monrovia repülőtere le van zárva a háború miatt, de azt is tudtuk, hogy Isten azt akarja, segítsünk testvéreinknek. Ezért élelmet és némi pénzt gyűjtöttünk, és megtaláltuk a módját, hogy Libériába utazzunk.
Amikor megérkeztünk Monrovia ideiglenes repülőterére, egyházi emberek vártak. Később részt vettünk egy megrázó istentiszteleten is. Szívszaggató történeteket hallottunk a háború borzalmairól, de az emberek Isten kiapadhatatlan kegyelméről beszéltek.
Világszerte szenvednek az emberek. Van, aki háború miatt, van, aki azért, mert elveszettnek érzi magát. Krisztus követőiként az a küldetésünk, hogy fölkutassuk őket. Ahogy a Lk 4,18 mondja nekünk, a krisztusi szolgálat az, hogy fölemeljük az elnyomottakat, vakokat, szegényeket és megkötözötteket. Amikor Krisztus példáját követjük, segítséget nyújtunk a szükséget szenvedőknek azzal, amink van, bárhol is legyünk.

Imádság: : Vigasztalás Istene, segíts meghallanunk a körülöttünk élő szenvedők kiáltását. Lágyítsd meg szívünket, és adj bátorságot, hogy cselekedjünk Jézus nevében és erejével. Ámen.

Krisztus ránk bízta, hogy tudassuk a világgal: ő törődik velünk.
Nathaniel Linsey (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A HÁBORÚBAN ÁLLÓ ORSZÁGOK NÉPEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek