2005. május 29. vasárnap

Miután ezeket mondta Jézus, tekintetét az égre emelve így szólt: "Atyám, eljött az óra: dicsőítsd meg a te Fiadat, hogy a Fiú is megdicsőítsen téged, mivel hatalmat adtál neki minden halandó felett, hogy mindazoknak, akiket neki adtál, örök életet adjon. Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust. Én megdicsőítettelek téged a földön azzal, hogy elvégeztem azt a munkát, amelyet rám bíztál, hogy elvégezzem: és most te dicsőíts meg, Atyám, önmagadnál azzal a dicsőséggel, amely már akkor az enyém volt tenálad, mielőtt még a világ lett."
"Kijelentettem a te nevedet az embereknek, akiket nekem adtál a világból. A tieid voltak, és nekem adtad őket, és ők megtartották a te igédet.

Jn 17,1-6.

EZ AZ ÖRÖK ÉLET

Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust. (Jn 17,3)

Az ember természeténél fogva hajlamos arra, hogy a saját méltóságát, dicsőségét keresse, elfeledkezve másokról és Istenről. Ennek eredményeként egyre csak a hiábavalóságot hajszolja. (Préd 1,1-6) Azonban e gondolkodásmóddal szemben létezik egy másfajta út is. Miután megismertem Jézus Krisztust és elkezdtem követni őt, aki minden cselekedetével Istent dicsőítette, egyszer Jézus imádságán kezdtem gondolkodni, ami a Jn 17-ben található.
Jézus visszatekintve az életére azt mondta, hogy azzal dicsőítette Istent, hogy elvégezte a munkát, amelyet ő rá bízott. Amikor végigtekintettem szolgálatom 32 évén, meg kellett kérdeznem magamtól, mennyire tudtam én ezt megvalósítani?

Imádság: : Köszönjük, Urunk, azt a gazdag életet, amely Jézus Krisztusban lehet a miénk. Segíts úgy élni, hogy ha majd visszatekintünk az életünkre, azt mondhassuk, hűségesen szolgáltunk neked. Ámen.

Akkor szolgáljuk Istent, ha megtesszük, amire adottságot és elhívást kaptunk.
Paulo Lockmann (Rio de Janeiro, Brazília)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY A VILÁG MEGISMERJE KRISZTUST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek