2005. március 2. szerda

Ti azonban nem test szerint éltek, hanem Lélek szerint, ha Isten Lelke lakik bennetek. De akiben nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé. Ha pedig Krisztus bennetek van, bár a test a bűn miatt halott, a Lélek életet ad az igazság által. Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta a Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által. Ezért, testvéreim, adósok vagyunk, de nem a testnek, hogy test szerint éljünk. Mert ha test szerint éltek, meg kell halnotok, de ha a Lélek által megölitek a test cselekedeteit, élni fogtok. Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai. Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: "Abbá, Atya!" Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig gyermekek, akkor örökösök is: örökösei Istennek és örököstársai Krisztusnak, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.

Róm 8,9-17.

IDŐS EMBEREK

Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak! Én alkottalak, én viszlek, én hordozlak, én mentelek meg. (Ézs 46,4)

Édesanyám adott nekem néhány régi családi fényképet, amit lemásoltam a gyerekeimnek. Vannak fotóim a nagymamám nagyszüleiről, a nagynénikről és nagybácsikról. Amikor gyerek voltam, néhány nagynénémet nagyon öregnek láttam. Most, amikor a hatvanas éveim vége felé a családi képeket nézegetem, látom, mennyire tévedtem. Hisz most fiatalként köszönnek rám a fotókról rokonaim, szüleim. Abban is tévedtem, hogy az idősek, akik már nehezen tudnak járni, a gondolkodásukban is megöregedtek.
Ma már én is öreg vagyok a gyerekek szemében. Nemrég az iskolában, ahol dolgozom, egy elsős gyerek azt mondta nekem: "Ön már nagyon öreg." De én nem érzem annak magam. Az elmém még mindig kész újat tanulni, bár a testem már nem "hajlandó" olyan fürgén mozogni, mint régen. Korunktól függetlenül, Isten szemében mindannyian gyermekek vagyunk. Milyen csodálatos erre gondolni! Istenre bízhatom a szükségleteimet, és megpihenhetek az ő szerető karjaiban, akárhány éves is vagyok.

Imádság: : Istenünk, add, hogy mindig nyitottak legyünk az új dolgokra, amit nekünk szánsz, akármilyen idősek is vagyunk. Ámen.

Minden korosztálynak Istenre van szüksége.
V. Louise Cunningham (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖRNYEZETÜNKBEN ÉLŐ IDŐS EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek