2005. március 4. péntek

Jézus maga mellé vette Pétert, Jánost és Jakabot, és felment a hegyre imádkozni. Imádkozás közben arca elváltozott, és ruhája fehéren tündöklött. És íme, két férfi beszélt vele: Mózes és Illés, akik dicsőségben megjelenve, élete végéről szólottak, amelynek Jeruzsálemben kell beteljesednie. Pétert és társait pedig elnyomta az álom. Amikor azonban felébredtek, látták az ő dicsőségét, és azt a két férfit, akik ott álltak vele. És amikor azok távozni akartak tőle, azt mondta Péter Jézusnak: "Mester, jó nekünk itt lennünk, készítsünk három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek." De nem tudta, mit beszél. Alighogy ezt kimondta, felhő támadt, és beárnyékolta őket. Nagyon megrémültek, amikor a felhőbe kerültek. És hang hallatszott a felhőből: "Ez az én Fiam, akit kiválasztottam, reá hallgassatok!" Amikor a hang hallatszott, Jézust egyedül találták. Ők pedig hallgattak, és azokban a napokban senkinek nem mondtak el semmit a látottakról.

Lk 9,28-36.

VÁLTOZÁS

Imádkozás közben (Jézus) arca elváltozott, és ruhája fehéren tündöklött. (Lk 9,29)

Jézus felment a hegyre imádkozni. A tanítványoknak elmondta, hogy milyen hatalmas kínokat kell hamarosan átélnie. Tudta, hogy a vallási vezetők elítélik majd, és megölik. Jézus Isten Fia volt, ugyanakkor ember is, és bizonyára nagyon félt ettől.
Amikor imádkozott a hegyen, beragyogta Isten dicsősége. Az arca elváltozott, és a ruhája fehéren tündöklött. Megjelent Mózes és Illés próféta, akik már több száz évvel azelőtt meghaltak, és beszéltek Jézussal arról, aminek be kell következnie. És Isten szólt a mennyből: "Ez az én fiam." Ezután Jézus szembe tudott nézni Pilátussal és a római katonákkal. El tudta viselni a gyűlöletet, a gyalázást, az ütéseket és a kereszt kínjait.
Amikor imádkozunk, a korlátlan hatalmú Isten színe elé járulunk, akinek kimeríthetetlen forrásai vannak. Imádságunk nyomán Isten néha megváltoztatja a körülményeinket, de néha az imádság változtat meg minket.
Bármi legyen is Isten válasza, ő mindig azt üzeni nekünk: "Szeretlek, és nem hagylak el."

Imádság: : Istenünk, add, hogy kitartóan imádkozzunk, és higgyük, hogy te hallod az imáinkat és válaszolsz! Ámen.

Az imáink megváltoztatják a körülményeinket, és megváltoztatnak minket is.
Harold Gniewotta (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A NEHÉZ HELYZETBEN LÉVŐ VEZETŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek