2005. március 7. hétfő

Krisztus szabadságra szabadított meg minket, álljatok meg tehát szilárdan, és ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni. Íme, én, Pál mondom nektek, hogy ha körülmetélkedtek: Krisztus semmit sem használ nektek. De ismét bizonyságot teszek minden embernek, hogy aki körülmetélkedik, köteles az egész törvényt megtartani. Akik törvény által akartok megigazulni, elszakadtatok a Krisztustól, a kegyelemből pedig kiestek. Mi ugyanis a Lélek által, hitből várjuk az igazság reménységét. Mert Krisztus Jézusban nem számít sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség, csak a szeretet által munkálkodó hit.

Gal 5,1-6.

SZABADON ÉLNI

Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság. (2Kor 3,17)

Nemrég alkalmam volt kipróbálni a sziklamászást egy teremben kialakított mászófalon. Meglehetősen tartottam a dologtól, hiszen a magasság mindig bizonytalanná tesz.
Miután felvettem a biztonsági hevedereket, a biztosító személy egy zsinórt erősített a hevederemhez egy megbízható, erős csomóval. A falhoz léptem, és elkezdtem mászni. Egyszer mindkét kezemmel kapaszkodtam a sziklákba, míg az egyik lábam új támasztékot keresett. Máskor stabilan álltam a lábaimon, miközben egy új, magasabban lévő kapaszkodót próbáltam elérni. Habár erősen küszködtem, nem éreztem félelmet, mert bíztam a biztonsági kötélben, és mindenekelőtt abban a fiatalemberben, aki a kötelet a kezében tartotta. Teljesen nyugodtan másztam, kutattam a kapaszkodási lehetőségeket, és végül felértem a csúcsra.
Ugyanez igaz a lelki életemre is. Úgy érzem, bármit elérhetek, amit Krisztus vár tőlem, ha a gondviselésére bízom az életemet. A tudat, hogy Krisztus "tartja a biztosító kötelet", bátorságot ad a feladataimhoz és segít, hogy mentő szeretetéről és könyörülő irgalmáról bizonyságot tegyek az embereknek.

Imádság: : Urunk, köszönjük, hogy te teljesen megbízható vagy. Segíts benned bízni életünk minden helyzetében. Ámen.

Minél jobban rábízzuk életünket Krisztusra, annál bővelkedőbb életet élhetünk.
Lorrie Orr (Brit-Kolumbia, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A FÉLELMEK KÖZÖTT ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek