2005. március 12. szombat

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül.

Jak 1,2-4.

MESTERMŰVEK A FELHŐKBEN

De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet. (Róm 5,3-4)

Kedvenc napszakom a naplemente. Általában csendes, zavartalan időszak ez, a mozgalmas napi ténykedések után. Leginkább a szabadban szeretek ilyenkor lenni, és gyönyörködni a lenyugvó napsütésben. Mindig megfog a látvány szépsége, de érdekes, hogy a legcsodálatosabb naplementék mindig azok, amikor a napsugaraknak utat kell törniük a felhők között. A fénysugarak és a felhők együtt hozzák létre azokat a lenyűgöző színárnyalatokat és lélegzetelállító természeti képeket. Egy felhőtlen naplemente soha sem tud ilyesmit produkálni.
Életünk sokban hasonlít mindehhez. A nehézségeken keresztül vezető küzdelmes életutak gyakran valódi szépséget kölcsönöznek egy-egy embernek. Isten képes úgy irányítani őket, hogy a negatív eseményekből is valami csodálatos végeredmény születhessen.
A Biblia arra tanít minket, hogy ne hátráljunk meg a nehéz-ségek előtt, hanem sokkal inkább legyünk hálásak értük. Isten leggyönyörűbb mesterművei felhők takarásában születnek.

Imádság: : Drága Urunk, segíts, hogy a nehézségekért is hálásak tudjunk lenni, hogy minél jobban kiábrázolódhass bennünk. Ámen.

Egy pár felhő megszépíti a naplementét.
Darrell Boone (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A PRÓBÁK ELŐTT ÁLLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek