2005. március 13. vasárnap

"De mi a véleményetek erről? Egy embernek két fia volt, és az elsőhöz fordulva ezt mondta: Fiam, menj, dolgozz ma a szőlőben. Ő így felelt: Nem akarok; később azonban meggondolta magát, és elment. Azután a másikhoz fordulva annak is ugyanezt mondta. Ő azonban így felelt: Megyek, uram - de nem ment el. Ki teljesítette a kettő közül az apja akaratát?" "Az első" - felelték. Jézus erre ezt mondta nekik: "Bizony, mondom néktek: a vámszedők és a parázna nők megelőznek titeket az Isten országában. Mert eljött hozzátok János az igazság útján, de nem hittetek neki, a vámszedők és a parázna nők pedig hittek neki. Ti azonban ezt látva még később sem gondoltátok meg magatokat, hogy higgyetek neki."

Mt 21,28-32.

ÉLŐ PÉLDA

Az Úr szavát hallottam: Kit küldjek el, ki megy el követségünkben? Én ezt mondtam: Itt vagyok, engem küldj! (Ézs 6,8)

Az istentisztelet alatt a templom ajtaja hirtelen felpattant, és a 85 éves Don Chito állt ott. Munkásruhát viselt és szerszámok voltak a kezében. Alig láthatóan meghajolt, és egy határozott lépéssel megindult a templom belseje felé. Zavartság látszódott rajta; a törött víztartály, aminek megjavítása miatt érkezett, egy másik gyülekezetben volt. Mindamellett Don Chito azért jött, hogy ígéretét megtartsa, a hideg, az egészsége és az alkalmatlannak tűnő időpont ellenére. A lelkész tisztázta a helyzetet: "Tegnap megemlítettem, hogy a víztartályunk nem működik. Don Chito önként jelentkezett, hogy segít megjavítani, és most itt is van."
Akik tanúi voltunk a jelenetnek, talán egy picit jobban megértettük, vajon mit érezhettek Krisztus első tanítványai, amikor Jézus a mindennapokkal kapcsolatos példázatokról beszélt. Megértettük, hogy Jézus példázatai a mindennapi életet teljesen újszerű módon világítják meg. A hit szemüvegén keresztül nézve életünk egyszerű eseményei is Isten üzenetét közvetíthetik.
Azon a vasárnapon kérdések ébredtek bennünk: Mit kér tőlünk Isten? Mivel lehetünk felebarátaink segítségére? Jézus Krisztus csupán életünk része, vagy valóban az életünk Ura?

Imádság: : Istenünk, ajándékozz nekünk bátorságot és eltökéltséget, hogy tetteink mindig bizonyságai lehessenek a hitünknek. Ámen.

Milyen ajándékkal tudok szolgálni felebarátaimnak?
Rodolfo Miguez (Trinidad, Uruguay)

IMÁDKOZZUNK A MISSZIÓS ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek