2005. március 17. csütörtök

Jézus mondja: "Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap; aki keres, talál; és aki zörget, annak megnyittatik. Melyik apa az közületek, aki fiának kígyót ad, amikor az halat kér tőle, vagy amikor tojást kér, skorpiót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle?"

Lk 11, 9-13.

MEGVÁLASZOLT IMÁDSÁGOK

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

Egy kapcsolati problémákkal küzdő házaspárért imádkoztam. Ugyanakkor azon tűnődtem, vajon segít-e az én imám.
Gondolatban visszarepültem 27 évet, amikor a saját házasságom került bajba. Akkor attól tartottam, hogy a házasságomnak vége. Tisztán emlékeztem a fájdalmamra, ugyanakkor egy ismerősre, aki imádkozott értünk. Kíváncsi voltam, ő gondolkozott-e azon, hogy használ-e valamit az imája? Vajon belefáradt, amikor látta, hogy képtelenek vagyunk megbocsátani egymásnak? Sok évvel a krízis után most ismét hálát adtam Istennek, hogy megmentette a házasságomat. Ez megváltoztatta az imához való hozzáállásomat. Újból megköszöntem az Úrnak azt a hölgyet, aki szeretett minket és imádkozott értünk. Újra felbátorodtam, és kértem Istent, hogy segítsen ennek a párnak megújulni a szeretetben és az egymás iránti elkötelezettségben.
Lehetetlen teljesen megérteni az imádság erejét csak úgy, mint Isten csodálatos mivoltát, de tudom, hogy Isten jósága és kegyelme tisztán látszik a Biblia üzenetében és a mi életünkben is. Jézus azt mondta: Kérjetek, és adatik néktek (Lk 11,9), ezért arra kértem Istent, hogy mentse meg az ismerőseim házasságát. Bízom kegyelmében, mely meggyógyít, újjáépít és megment.

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük, hogy válaszolsz az emberek imáira. Ámen.

Az ima hatalmas kiváltság.
Marilyn Collier (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEHÉZSÉGBEN LÉVŐ HÁZASPÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek