2005. március 21. hétfő

Akkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét, és imádkozzék értük. A tanítványok azonban rájuk szóltak. De Jézus ezt mondta: "Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa."

Mt 19,13-14.

KRISZTUSHOZ HASONLÍTANI

Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba. (Mk 10,15)

Damon, négyéves kis unokám folyton olyan akar lenni, mint én vagyok. "Nagypapa, legyünk mindig egyformák" - mondogatja. Nemrégen a közös játék során felsértettem a lábamat, és akkor ő pontosan olyan kötést tetetett a lábára, amilyen az enyémre került.
Gyakorta kisétálunk kettesben egy építkezés színhelyére csak úgy nézelődni. Azután otthon egyszerű szerszámokkal imitáljuk a munkásokat. Kifejlesztettünk egy saját jelrendszert is. A kettőnk kapcsolata valami egészen csodálatos. Egy sor dolgot közösen teszünk. Játékból belefolyok az ő fantáziavilágába, de közben praktikus fogásokra tanítgatom. Damon ragaszkodó szeretete természetes és spontán. Gyermeki rajongását, bizalmát minden helyzetben leplezetlenül kimutatja.
Talán Jézus is azt akarja, hogy olyan közvetlen legyen a kapcsolatunk, mint nekem az unokámmal: kívánjunk őrá hasonlítani, járjunk a lába nyomában, és tartózkodjunk a közelében a napi munka vagy a játék idején.
Akkor válunk Krisztushoz hasonlóvá, ha őt és embertársainkat természetesen, nyíltan és örömmel szeretjük.

Imádság: : Urunk, add, hogy az irántunk érzett igaz szereteted alapja legyen a mások iránti szeretetünknek. Ámen.

Minden nap jó alkalom arra, hogy hasonlóvá váljunk Krisztushoz.
Brian Mitchell (Victoria, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A NAGYSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek