2005. március 31. csütörtök

Ezt mondja: Töltsétek, töltsétek, egyengessétek az utat, vegyétek el népem útjából, amiben megbotolhat! Ezt mondja a magasztos, a felséges, aki örök hajlékában lakik, szent az ő neve: Magasságban és szentségben lakom, de a megtörttel és alázatos lelkűvel is. Felüdítem az alázatosak lelkét, felüdítem a megtörtek szívét. Mert nem örökké perlek, és nem vég nélkül haragszom, hiszen elalélna előttem a lélek, az emberek, akiket én alkottam. Megharagudtam a haszonlesés bűne miatt, haragomban megvertem őt, és elrejtőztem. Ő pedig elpártolt tőlem, és a maga esze után járt. Láttam útjait, mégis meggyógyítom és vezetem őt. Vigasztalással fizetek neki és gyászolóinak. Megteremtem ajkán a hála gyümölcsét: Békesség, békesség közel és távol! Ezt mondja az ÚR: Meggyógyítom őt! De a bűnösök olyanok, mint a háborgó tenger, amely nem tud megnyugodni, iszapot és sarat kavarnak hullámai. A bűnösöknek nincs békességük! - mondja Istenem.

Ézs 57,14-21.

BÉKE ISTENNEL

Békesség, békesség közel és távol! - mondja az Úr. (Ézs 57,19)

Úgy gondolom, hogy sokunknak hiányzik az a békesség, amit csak az Istennel való kapcsolat tud nyújtani. Keressük a boldogságot, az anyagi jólétet és a békességet; de nem fogjuk megtalálni, ha Istentől távol vagyunk.
A cabindai gyülekezetemben az első lelkész azért imádkozott, hogy legyen ereje megszabadulni az anyagi szükségletekkel való túlzott foglalkozástól. Bár halálakor nem voltak földi javai, az emberek, akik ismerték, arról tanúskodtak, hogy olyan ember volt, aki már ebben az életben megtalálta Isten békességét.
Ezzel szemben ismertem egy gazdag embert, aki, úgy tűnt, békességben él. Több pénze volt, mint amennyire szüksége lett volna, de nem segített a szegényeken. Egy napon azt hallottuk, hogy felakasztotta magát.
Isten mindannyiunknak békét kínál, szegényeknek és gazdagoknak is. Ha számolunk Istennel, tekintet nélkül arra, hogy mi történik velünk, tekintet nélkül arra, hogy mink van és mink nincs, Isten békessége a miénk lehet.

Imádság: : Urunk Királyunk, adj nekünk békességet. Űzd el a haragot és a félelmet, hogy teljes mértékben szereteted vehessen körül. Jézus Krisztus nevében. Ámen.

A hit útja a békesség útja.
Zacarias Mendez Café (Luanda, Angola)

IMÁDKOZZUNK A NAGYON GAZDAG EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek