2005. november 3. csütörtök

13 Nem szeretnénk, testvéreink, ha tudatlanok lennétek az elhunytak felől, és szomorkodnátok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük. 14 Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadt, az is bizonyos, hogy Isten az elhunytakat is előhozza Jézus által, vele együtt. 15 Azt pedig az Úr igéjével mondjuk nektek, hogy mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat. 16 Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, 17 azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk. 18 Vigasztaljátok tehát egymást ezekkel az igékkel.

1Thessz 4,13-18.

A VÁRAKOZÁS IDŐSZAKA

Várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését. (Tit 2,13)

Egyik barátnőm nemrégiben megosztotta velem az örömét, hogy kisbabát vár. Mikorra vagy kiírva? - kérdeztem. A várakozás és előkészület ideje megkezdődött. Gondolkoztál már neveken? Beszélgetés közben izgalmunk egyre nőtt.
A legközelebbi alkalommal, amikor találkoztunk, felemelte óriási ingét, hogy szemügyre vehessem növekedő "méreteit". Közeledett a várva várt időpont. Amikor megszületett a kisbaba, megvalósult, amire vártunk. Micsoda csodálatos beteljesedése ennek a hosszú várakozásnak!
Isten réges rég, még Jézus születése előtt megígérte a Megváltót, és az Írás arról beszél, hogy Jézus visszajön. Várhatjuk az ő visszajövetelét ugyanazzal az izgalommal, mint amikor egy kisbaba érkezése elé nézünk. Beszélgetsz Istennel Jézus visszajöveteléről? Izgalommal tölt el annak lehetősége, hogy találkozhatsz vele?
Mi várjuk az Úr Jézust lelkesen és bizonyossággal! Sok-sok idővel ezelőtt jött a földre, ma a szívünkbe költözik, és újra vissza fog térni. Micsoda örömünnep lesz majd!

Imádság: : Reménység Istene, add, hogy lelkes várakozással nézzünk Krisztus visszajövetele elé. Ámen.

Reménységgel és sóvárogva várjuk Krisztust.
Kim Bunton (Missouri, USAÍ)

IMÁDKOZZUNK A KISBABÁT VÁRÓ SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek