2005. november 5. szombat

1 Gyermekeim, ezt azért írom nektek, hogy ne vétkezzetek; ha pedig vétkezik valaki, van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus, 2 mert ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világ bűnéért is. 3 És abból tudjuk meg, hogy ismerjük őt, ha megtartjuk az ő parancsolatait. 4 Aki azt mondja: ismerem őt, de nem tartja meg parancsolatait, az hazug, és abban nincs meg az igazság, 5 aki pedig megtartja az ő igéjét, abban igazán teljessé lett az Isten szeretete. Ebből tudjuk meg, hogy őbenne vagyunk. 6 Aki azt mondja, hogy őbenne van, annak magának is úgy kell élnie, ahogyan ő élt.
7 Szeretteim, nem új parancsolatot írok nektek, hanem egy régi parancsolatot, amely kezdettől fogva megvan nálatok: ez a régi parancsolat az az ige, amelyet hallottatok. 8 Viszont új parancsolatot írok nektek: azt, ami igaz őbenne és tibennetek, hogy múlik a sötétség, és már fénylik az igazi világosság. 9 Aki azt mondja, hogy a világosságban van, de gyűlöli a testvérét, az még mindig a sötétségben van. 10 Aki szereti a testvérét, az a világosságban van, és nincs benne semmi megbotránkoztató; 11 aki pedig gyűlöli a testvérét, az a sötétségben van, és a sötétségben jár, és nem tudja, hova megy, mert a sötétség megvakította a szemét.

1Jn 2,1-11.

NAGY SZÓSZÓLÓNK

Ezt azért írom nektek, hogy ne vétkezzetek; ha pedig vétkezik valaki, van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus. (1Jn 2,1)

Sok évvel ezelőtt állandó krízisben éltem alkoholista férjem miatt. Nem sokkal azelőtt fogadtam be az Urat Megváltómként, és kértem, hogy segítsen szorult helyzetemben. Imádságom alatt egy belső hang, a Szentlélek, azt mondta: Olyan hatalmas pártfogód van, aki még soha egyetlen esetet sem veszített el. Mivel még újonnan megtért voltam, eszembe se jutott, hogy a pártfogó Jézusra vonatkozó kifejezés. De ezek a szavak valahogy mégis azzal a bizonyossággal töltöttek el, hogy nem vagyok egyedül a küzdelmeimmel.
Ezután történt, hogy a férjem kigyógyult az alkoholizmusból. Jóllehet még nem szolgálja az Urat, tudom, hogy gyó-gyulásában Isten keze is benne van. Sok próbán és szenvedésen mentem keresztül, de mindezek arra emlékeztetnek, hogy lássam Isten hatalmát, hogy szükségem van erre a hatalmas Úrra, közellétére és támogatására.

Imádság: : Szerető Istenünk, munkáld, hogy ne egyszerűen arra vágyjunk, hogy legyőzzük a hétköznapok nehézségeit, hanem keressünk téged lélekben és igazságban. Fiad nevében kérünk. Ámen.

Habár mi gyengék vagyunk, Isten meg tud erősíteni.
Edith Cintrón Rodríguez (Trujillo Alto, Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK AZ ALKOHOLBETEGEKÉRT ÉS CSALÁDJAIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek