2005. november 6. vasárnap

14 Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? 15 Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, 16 valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? 17 Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában.

Jak 2,14-17.

SZOLGÁLNI KIVÁLTSÁG

Jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak és nem mint embereknek; mert tudjátok, hogy ha valaki valami jót tesz, visszakapja az Úrtól. (Ef 6,7-8)

Hitoktatást tartok egy börtönviseltek számára szolgáló rehabilitációs központban. A múltkor, amikor megérkeztem, az egyik bentlakó megkért, vigyem el a szomszéd megyébe egy bírósági idézésre. Magamban azonnal visszautasítottam kérését, de azt mondtam neki, ha az intézet engedélyezi, megfontolom a dolgot. Az óra után beszéltem az ügyeletes vezetővel. Azt mondta, a bentlakóknak maguknak kell megszervezniük utazásukat, általában a barátaik vagy rokonaik segítségét veszik igénybe. Ennek az embernek senkije sem volt, már az előző idézésre is autó-stoppal ment, jelentős távot gyalogolva.
Kérésének visszautasítására sok kifogást találtam: elfoglalt vagyok, nem igazán biztonságos a dolog, stb. Gondolkodás közben azonban egyre Jézusnak az idegenekkel való törődésről mondott szavai jártak a fejemben: "mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám". (Mt 25,36) Végül beláttam, hogy Isten most lehetőséget adott számomra, hogy a gyakorlatban megvalósítsam, amiről a hitoktatáson beszélek. Ez a tapasztalat azóta is arra emlékeztet, hogy minden nap legyek készen kihasználni a szolgálatra kínálkozó lehetőségeket.

Imádság: : Drága Urunk, segíts lelkesedéssel és szeretettel szolgálni másoknak. Ámen.

Másoknak szolgálva Istent tiszteljük meg.
Walter N. Maris (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÖRTÖNVISELTEK BEILLESZKEDÉSÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek