2005. november 12. szombat

Jézus szavai: 19 "Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak. 20 Mert aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei. 21 Aki pedig az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy kitűnjék cselekedeteiről, hogy Isten szerint cselekedte azokat."

Jn 3,19-21.

A FÉNYBEN ÉLVE

Boldog nép az, amely tud neked ujjongani, amely orcád világosságában járhat, Uram. (Zsolt 89,16)

Egyik este, a mindig kíváncsi négyéves ikerlányaim felfedeztek egy sötétben foszforeszkáló keresztet az asztalon. Fölvettem, és a közeli lámpa villanykörtéjéhez tartottam. Aztán lekapcsoltam a szobában a villanyt. A lányok ámulattal nézték, de a jelenség hamar elhalványodott. Legnagyobb örömükre sokszor megismételtük a kísérletet. Aztán azt mondtam nekik: "Ahhoz, hogy újból felélesszük a ragyogást, a keresztet erős fénybe kell tartanunk."
E tapasztalat és a Krisztus követése között kapcsolatot véltem felfedezni. Az élet elkerülhetetlen próbáival szemben könnyebben tudunk ellenállni, ha Krisztusból erőt merítünk a bibliaolvasás, imádság, hálaadás által. A félelem sötétje, fájdalma és kétségei halványodni kezdenek, amint ragyogni kezd bennem a krisztusi fény. Bizonyságtevésem is új megvilágításba kerül, mert a bennem lakozó Krisztus vonásait sokkal erőteljesebben tükrözhetem vissza. Mindannyiunknak újra meg újra oda kell fordulnunk ehhez a fényforráshoz.

Imádság: : Uram, segíts észben tartani, hogy egyedül csak te adhatsz erőt az élet nehézségeinek elhordozásához. Ámen.

Isten közeléből szeretetet, örömöt, békességet, türelmet, szívességet, jóságot, hűséget, szelídséget, önmegtartóztatást sugározhatunk mások felé.
Jean Dudley (Idaho, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÉTSÉGBEESETT EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek