2005. november 22. kedd

6 Alázzátok meg tehát magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. 7 Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. 8 Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: 9 álljatok ellene a hitben szilárdan, tudván, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. 10 A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. 11 Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 5,6-11.

A LÉLEK KARBANTARTÁSA

Isten ruház föl engem erővel, ő teszi tökéletessé utamat. (Zsolt 18,33)

A számítógépes hibák gyakran okoznak nekem bosszúságot. Sokszor nem tudom megoldani a problémát, és számítógépes szakembert kell hívnom. A szakember hamar megtalálja a hibát, és a gép újra működik.
Ezek a problémák emlékeztetnek arra, hogy vigyáznom kell, hogy a lelki életem is rendben legyen, hogy a hitem Jézusban növekedjen. A lélek megfelelő karbantartásához hozzátartozik az istentisztelet, imádság, igeolvasás, más hívőkkel való közösség és szolgálat. Pál apostol elmondja, hogyan kell óvakodnunk attól, ami tönkreteheti a Krisztussal való közösségünket: "Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével." (Ef 6,14-15)
Ahhoz, hogy lelkileg egészségesen fejlődjünk, ébernek kell lennünk, és erősen és őszintén vágynunk kell arra, hogy naponta növekedjünk Krisztusban. Az én lelki "szakemberem" a Szentlélek, a Pártfogó, akiről Jézus megígérte, hogy mindig velem lesz. (Jn 14,16)

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük, hogy a Krisztus útján járhatunk, és Szentlelkedet küldöd, hogy segítsen az élet minden területén. Ámen.

Mit tehetek ma a lelki egészségem megőrzéséért?
Elvie Klein (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A SZÁMÍTÓGÉPES SZAKEMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek