2005. november 25. péntek

6 Ezért bizakodva mondjuk: "Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?"
7 Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik az Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket. 8 Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

Zsid 13,6-8.

HIT ÁLTAL

A hit a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. (Zsid 11,1)

Több mint öt éve járok egy lelkileg érett asszonyokból álló kis közösségbe. Viszonylag fiatal hívőként minden héten kérdésekkel érkezek a bibliaórára. Tavaly, húsvét előtt Jézus halálát és feltámadását tanulmányoztuk. Izgatottan osztottam meg olvasmányaimat, amelyek bizonyítják, hogy a sír vitathatatlanul üres volt azon a reggelen. "Látjátok, nincs is szükség olyan nagy hitre, hogy elfogadjuk, Jézus valóban feltámadt."
Az egyik asszony mosolygott, és szelíden azt mondta: "Én inkább a hitet választom:" Ez a szeretetteljes megjegyzés teljesen megváltoztatta a hozzáállásomat. Addig mindig a történelmi és teológiai könyveket és cikkeket bújtam, és örültem, ha találtam olyan történelmi tényeket, amelyek alátámasztották a Bibliát. Nagyon fontos volt, hogy bizonyítékokat gyűjtsek, a hit önmagában nem volt elég.
Ma már tudom, hogy semmilyen tudás nem helyettesíti azt, hogy egyszerűen csak befogadod Istent a szívedbe. Ha hittel megnyitjuk a szívünket, megértjük, hogy Isten megismerésének nem a bizonyítékok, hanem a vele való közösség az alapja.

Imádság: : Örök Istenünk, köszönjük a hit ajándékát. Taníts minket, hogy igédet a szívünkkel is, és ne csak az értelmünkkel tanulmányozzuk. Ámen.

Istennel való kapcsolatunk nem az értelem, hanem a szív dolga.
Ruby Truax (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIATANULMÁNYOZÓ CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek