2005. november 28. hétfő

29 Ő viszont igazolni akarta magát, és megkérdezte Jézustól: "De ki a felebarátom?" 30 Válaszul Jézus ezt mondta neki: "Egy ember ment le Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esett, akik kifosztották, meg is verték, azután félholtan otthagyva elmentek. 31 Történetesen egy pap ment azon az úton, de amikor meglátta, elkerülte. 32 Hasonlóképpen egy lévita is odaért arra a helyre, és amikor meglátta, ő is elkerülte. 33 Egy úton lévő samaritánus pedig, amikor odaért hozzá és meglátta, megszánta; 34 odament, olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat. Aztán feltette őt a saját állatára, elvitte egy fogadóba, és ápolta. 35 Másnap elővett két dénárt, odaadta a fogadósnak, és azt mondta neki: Viselj rá gondot, és ha valamit még ráköltesz, amikor visszatérek, megadom neked. 36 Mit gondolsz, e három közül ki volt a felebarátja a rablók kezébe esett embernek?" 37 Ő így felelt: "Az, aki irgalmas volt hozzá." Jézus erre ezt mondta neki: "Menj el, te is hasonlóképpen cselekedj."

Lk 10,29-37.

IMÁRA HÍVÓ HANG

Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. (Jak 5,16)

Sok évvel ezelőtt barátaimmal egy egyházi bizottsági ülésen vettünk részt, amikor mentőautó szirénáját hallottuk körülbelül egy háztömbnyi távolságból.
- Jaj, nem! - mondtam. - Valakinek el van rontva a napja.
- Talán rosszabb - mondta valaki más, ahogy még több sziréna vijjogása hallatszott. - Lehet, hogy súlyos sérültek vannak.
- Vérátömlesztés - rándult össze egyikünk arca. - Infúziós táplálás.
Megfogtuk egymás kezét, és imádkozni kezdtünk az érintett emberekért, akik bizonyára föl voltak zaklatva és szenvedtek. Istent kértük, hogy adjon erőt és türelmet nekik.
Nem tudom, mi történt és milyen súlyos volt az eset. Csak azt tudom, hogy együttérzésünk elérte a szenvedőket, Istenhez emeltük fel őket, azzal a bizonyossággal, hogy ő segíteni fog.
Azóta, ha szirénát hallok, az mindig jel arra, hogy megálljak a tevékenységemben, és imádkozzam ismeretlen feleba-rátaimért, akik gyötrelemnek vannak kitéve.

Imádság: : Szerető Istenünk, segítsd meg az éppen most válságos helyzettel küzdőket. Add nekik jelenléted biztos tudatát, bármilyenek is a körülményeik. Ámen.

A sziréna hangja hívószó lehet az imára.
Margaret J. Reynolds (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A BALESETEK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek