2005. október 5. szerda

18 Akkor egy előkelő ember megkérdezte Jézustól: "Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" 19 Jézus ezt válaszolta neki: "Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, egyedül csak az Isten. 20 A parancsolatokat tudod: Ne paráználkodj, ne ölj, ne lopj, ne tanúskodj hamisan, tiszteld apádat és anyádat!" 21 Ő pedig így szólt: "Ezt mind megtartottam ifjúságomtól fogva." 22 Amikor Jézus ezt hallotta, így szólt hozzá: "Még egy fogyatkozás van benned: add el minden vagyonodat, oszd szét a szegényeknek, és kincsed lesz a mennyben; azután jöjj, és kövess engem." 23 Az pedig, mikor ezt meghallotta, nagyon elszomorodott, mert igen gazdag volt. 24 Jézus ezt látva, így szólt: "Milyen nehezen mennek be az Isten országába azok, akiknek vagyonuk van. 25 Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint a gazdagnak az Isten országába bejutni." 26 Akik pedig ezt hallották, megkérdezték: "Akkor ki üdvözülhet?" 27 Ő így felelt: "Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges."

Lk 18,18-27.

VÉGTELEN HATALOM

De az Úr ezt mondta Mózesnek: Hát olyan kevés az Úr ereje? Majd meglátod, beteljesedik-e az én beszédem, vagy sem. (4Móz 11,23)

Egy barátommal beszélgettem, akinek a családjában már évek óta megoldatlan maradt egy bizonyos probléma. Amikor azt ajánlottam, hogy imádkozzunk érte, azt válaszolta: "Ez a probléma még Istennek is túl nagy, hogy megoldja." Arra gondoltam, milyen furcsa válasz ez olyan valakitől, aki kapcsolatban áll Istennel.
Később a napi bibliaolvasásom során Mózes és Isten beszélgetéséhez érkeztem 4Móz 11-ben. Bár Mózes szoros kapcsolatban állt Istennel, mégis kételkedett. Hasonlóan a tanítványok is egyik csodát a másik után látták, mégis kételkedtek, hogy Jézus meg tud etetni egy több ezer fős tömeget. Furcsa módon mindegy, milyen közel állunk Istenhez, képesek vagyunk kételkedni benne, hogy meg tudja oldani problémáinkat.
Isten hatalmának azonban nincs határa. Jézus azt mondta: "Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges." (Lk 18,27) Hányszor kell ezt Istennek elmondania, míg végre elhisszük?

Imádság: : Drága Urunk, segíts nekünk bízni benned, hogy életünk minden válságán és megpróbáltatásán át tudsz vezetni bennünket. Emlékeztess bennünket naponta végtelen hatalmadra és irgalmadra. Ámen.

Isten hatalma nagyobb, mint a legnagyobb problémánk.
Jack Cymerman (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A VÁLSÁGBAN LÉVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek