2005. október 17. hétfő

36 Joppéban volt egy nőtanítvány, név szerint Tábita, ami azt jelenti: Dorkász, vagyis Zerge. Ez a nő sok jót tett, és bőven osztott alamizsnát. 37 Éppen azokban a napokban megbetegedett, és meghalt. Miután megmosták, kiterítették a felső szobában. 38 Mivel Lidda közel volt Joppéhoz, a tanítványok, akik meghallották, hogy Péter ott van, elküldtek hozzá két férfit, és kérték: "Késedelem nélkül jöjj át hozzánk!" 39 Péter felkelt, és velük ment. Amikor odaért, felvezették a felső szobába, az özvegyasszonyok pedig mind elébe álltak, sírtak és mutogatták azokat az ingeket és ruhákat, amelyeket Dorkász készített, amíg velük volt. 40 Péter ekkor kiküldött mindenkit, letérdelt, és imádkozott; azután a holttest felé fordulva ezt mondta: "Tábita, kelj fel!" Ő kinyitotta a szemét, és amikor meglátta Pétert, felült. 41 Péter odanyújtotta neki a kezét, és talpra állította; majd behívta a szenteket és az özvegyeket, s megmutatta nekik, hogy él. 42 Elterjedt ennek a híre egész Joppéban, és sokan hittek az Úrban. 43 Péter pedig több napig Joppéban maradt egy Simon nevű tímárnál.

ApCsel 9,36-42.

GONDOSKODÁS

Jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak és nem mint embereknek. (Ef 6,7)

Férjem krónikus betegségben szenved, aminek az a következménye, hogy magatehetetlen, és egyre inkább csak rám van utalva. Ha Isten nem tesz csodát, úgy látom, hogy hosszú időn keresztül nekem kell majd róla gondoskodnom.
Akik a rendszeres ápoló szerepében találják magukat, sokszor úgy érzik, mintha csapdába kerültek volna. Mi az értelme az örökös rendrakásnak, a tehetetlen emberek etetésének, vagy az ápoltak panaszait hallgatni.
Talán a Mt 25,40-ben megtalálhatjuk a választ: "Amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg." Ha gondoskodunk azokról, akiknek szükségük van ránk, akkor Krisztusnak szolgálunk. Ebben rejlik életünk értelme.

Imádság: : Úr Jézus Krisztus, segíts, hogy eszünkbe jusson, hogy bármit teszünk a te nevedben, azzal neked szolgálunk. Ámen.

Amit az Úr Jézus nevében teszünk, annak értéke van.
Barbara Windham (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁPOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek