2005. október 21. péntek

1 "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! 2 Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. 3 Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? 4 Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a magad szemében ott a gerenda. 5 Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát."

Mt 7,1-5.

ÍTÉLETTŐL KEGYELEMIG

Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek. (Mt 5,7)

Több hétvégén hallottam a lármát a szomszéd lakásból. Nem akartam panaszt tenni, inkább megpróbáltam elkerülni a helyzetet, és elmentem otthonról, amikor az emelt hangok és a veszekedés elértek egy szintet.
Egy délután találkoztam az egyik zajos szomszéddal a parkolóban, és megszólítottam azzal, hogy szép napunk van. Ahogy beszélgettünk, elmondta, hogy nehéz időket él meg, és semmi sem sikerül, amit tesz, különösen a kapcsolataiban vannak kudarcélményei. Fölvetettem, hogy a templomba járás és az olyanokkal való találkozás, akik törődnének vele, segíthetne ebben a helyzetben. Mondtam, hogy imádkozni fogok érte.
Folytattam utam, és azon gondolkodtam, hogy korábban azért imádkoztam, bárcsak költözne el, hogy kellemesebb lehessen az életem. Most azért imádkozom, hogy megismerje Isten szeretetét.
Milyen gyakran megítélek másokat a viselkedésük szerint, ahelyett, hogy mélyebbre tekintenék, hogy lássam a nehézséget az életükben. Kegyelmet kapok Istentől életem minden napján, és rajtam múlik, hogy közvetítem-e azt mások felé is.

Imádság: : Drága Urunk, segíts meghallgatni gyermekeidet, elfogadni és szeretni őket, ahogy te szeretsz valameny-nyiünket. Ámen.

Hogyan tudom továbbadni a kedvességet és irgalmat másoknak a mai napon?
Ellen Barrett (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A VISZÁLYKODÓ SZOMSZÉDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek