2005. október 27. csütörtök

2 Evódiát intem, és Szüntükhét is intem, hogy legyen közöttük egyetértés az Úrban. 3 Sőt téged is kérlek, hűséges munkatársam, segíts nekik, akik együtt küzdöttek velem az evangéliumért; Kelemennel és a többi munkatársammal is, akiknek a neve benne van az élet könyvében. 4 Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. 5 A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! 6 Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; 7 és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. 8 Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! 9 Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,2-9.

AZ ELSŐ MOZDULAT

Mint az aranyalma ezüsttányéron, olyan a helyén mondott ige. (Péld 25,11)

A legjobb barátnőmmel nem beszéltünk hat hónapja. Indulatosan vitáztunk egy teológiai kérdésen. Azután persze hiányzott, és írtam neki egy üdvözlőlapot, amelyen az állt: "A legjobb barátnak".
Egy üzenetet fűztem hozzá, hogy emlékeztessem, hogy túl régóta vagyunk barátok ahhoz, hogy folytassuk ezt a hallgatást. "Azzal, hogy nem beszélgetünk, nem azt tesszük, amit Isten vár tőlünk. Itt az idő, hogy megállapodjunk, hogy nem értünk egyet egy kérdésben, és másról beszéljünk ezután."
A barátnőm felhívott, amikor megkapta a lapot. "Tegnap éppen ezzel a felirattal láttam egy képeslapot a boltban, és majdnem megvettem, hogy elküldjem neked. De visszatettem. A te szereteted nagyobb, mint az enyém."
Az a képeslap harminc évvel meghosszabbította a barátságunkat. Barátnőm válasza megtanított, hogy sose féljek megtenni az első lépést a békülés felé.
Ezt tette Isten is. Jobban szeretett, mint mi. Ő tette a megbékélés irányába az első lépést azzal, hogy elküldte Jézus Krisztust, aki ránk hagyta a békéltetés szolgálatát.

Imádság: : Atyánk, add meg kegyelmedből, hogy megbékéljünk veled és másokkal. Ámen.

Amikor a megbékélés felé mozdulunk el, Istenhez hasonlóak vagyunk.
Jean Roach (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A HARAGBAN LÉVŐ BARÁTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek