2005. október 29. szombat

19 Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, 20 mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát. 21 Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket. 22 Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. 23 Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. 24 Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. 25 De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete. 26 Ha valaki azt hiszi, hogy kegyes, de nem fékezi meg a nyelvét, hanem még önmagát is becsapja, annak a kegyessége hiábavaló. 27 Tiszta és szeplőtlen kegyesség az Isten és Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és az özvegyeket nyomorúságukban, és tisztán megőrizni az embernek önmagát a világtól.

Jak 1,19-27.

SÁVVÁLTÁS

Egész indulatát szabadjára ereszti az ostoba, de a bölcs végül is lecsendesíti. (Péld 29,11)

Problémáim vannak az autósokkal. Úgy tűnik, mindig olyanok mögé kerülök, akik megállnak az útpadkánál, ahelyett, hogy haladnának a forgalommal. Sokszor beragadok a baloldali sávban egy olyan autós mögött, aki a megengedett sebességnél lassabban hajt. Mérges leszek rájuk, és megmondom, hogyan kellene vezetniük, még ha nem is hallják, amit mondok.
Egy ilyen alkalommal, munkába menet, egy autó éppen előttem állt meg a jobb oldalon, az útpadkán. Megragadtam a kormányt, és kiabálni kezdtem, ahogy máskor. Aztán a józan ész megszólalt bennem, és azt kérdezte: "És mi van, ha az az autós egy ismerős, talán egy családtagod? És ha látta az arcod, amíg üvöltöztél vele? Szeretnéd, ha így látna?"
Ha a tettek jobban beszélnek a szavaknál, a mozdulataim valóban azt fejezik ki, ami a szívemben van? Ha szeretnék jobb keresztyén lenni, másokra is gondolnom kell, és ez azt jelenti - többek között -, hogy kontrollálnom kell, hogyan fejezem ki haragomat más autósok felé.

Imádság: : Megértő Istenünk, bocsásd meg nekünk, ha nem szeretjük az embereket annyira, amennyire te. Segíts, hogy uralkodni tudjunk a haragunkon minden helyzetben. Ámen.

A bosszantó autóst is szereti Krisztus.
Kathleen Austin (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÜRELMETLEN AUTÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek