2005. október 30. vasárnap

Jézus mondja: 5 "Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. 6 Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked." 7 "Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. 8 Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle."
9 "Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, 10 jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; 11 mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma, 12 és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; 13 és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."
14 "Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. 15 Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket."

Mt 6,5-15.

BUZDÍTÁS IMÁDSÁGRA

Mielőtt kiáltanak, én már válaszolok, még beszélnek, én már meghallgatom. (Ézs 65,24)

Ézsaiás könyvének ezek a szavai imádságra buzdítanak engem. Isten ismeri a szívem legmélyebb kívánságait is, és mindent javamra fordít. Mielőtt én észrevenném, ő már látja, mire van szükségem, és meg is adja azt. Tudom, hogy így van, mert Isten gazdagon megáld sok dologgal, amit sosem kértem tőle.
Néhány évvel ezelőtt az orvosok azt tanácsolták, hogy sürgősen operáltassam meg magam az orr- és a fülfájásom miatt. De éppen a tanév közepén voltunk. Istentől kértem útmutatást, abban reménykedve, hogy valahogy a műtét egy megfelelőbb időre essen. Ehelyett néhány nappal később bizsergést éreztem az arcomban és a fülemben. Amikor egy mélyet lélegeztem, a légzésem és hallásom tökéletesnek tűnt, s az orvos meg is erősítette a megfigyelésemet. Isten meggyógyított, s sokkal többet tett, mint amit én kértem.
Milyen hatalmas, szerető Istenünk van! Ő ismeri a gondolatainkat és a szándékainkat, és ismeri minden utunkat. Jöhetünk hozzá, bízva, hogy hall bennünket, és válaszol imádságainkra. Amikor igazán elhisszük, hogy Isten hűséges, bátorságot nyerünk az imádsághoz.

Imádság: : Szerető Istenünk, kegyelmed, áldásaid és irgalmad megújulnak minden napon. Jézus nevében kérünk, hallgasd meg imádságainkat. Ámen.

Isten készségesebb a válaszadásra, mint mi az imádságra.
John M. Drescher (Pennsylvania, USA)

ADJUNK HÁLÁT ISTENNEK EGY MEGHALLGATOTT IMÁDSÁGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek