2005. szeptember 1. csütörtök

11 Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. 12 Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. 13 Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám. 14 Megtaláltok engem - így szól az ÚR -, jóra fordítom sorsotokat, összegyűjtlek benneteket minden nép közül és minden helyről, ahová szétszórtalak - így szól az ÚR -, és visszahozlak erre a helyre, ahonnan fogságba vitettelek benneteket.

Jer 29,11-14.

BIZTONSÁGOS TORONY

Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál. (Péld 18,10)

Amikor a férjem egy autóbalesetben meghalt, teljesen elbizonytalanodtam a rám váró döntések miatt. Szerencsére nagyszerű barátok vettek körül, és a gyülekezet is támogatott. Segítségükkel képes voltam folytatni mindennapos munkámat, és ellátni a gyülekezeti teendőimet.
A kórház, ahol dolgoztam, egy csodálatosan szép parkos területen feküdt. Munkatársammal az ebédidőnkben minden nap sétáltunk egyet a parkban. Ezek a séták kikapcsolódást jelentettek a munkavégzés feszültségei alól, és elfelejthettem megválaszolatlan kérdéseimet. Vigasztalást találtam az engem körülvevő gyönyörű környezetben és a figyelmes barátnőm társaságában. Idővel képes voltam azt mondani: "Nem tudom, mi vár reám, de tudom, hogy bízhatok Istenben, mert ő teljesen megbízható."
Életem most már sokkal nyugodtabb. Néhány kérdésemre megtaláltam a választ, és új értelmet nyert számomra Isten szerető gondoskodása. Amikor a Péld 18,10 versét olvasom, nem hasonlítok már az erős toronyhoz menekülő tanácstalan özvegyasszony képéhez, hanem naponta ott maradok az Isten jelenlétének biztonságában. Istenben megtaláltam minden szükséges biztonságot.

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük a biztonságnak a helyét, melyet mindenkinek megadsz. Ámen.

Isten a menedékünk, erős torony ő.
Roxane Ricciardi (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖZVEGYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek