2005. szeptember 2. péntek

1 Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség a Lélekben, ha van irgalom és könyörület, 2 akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. 3 Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; 4 és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. 5 Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt: 6 mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, 7 hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; 8 megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. 9 Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb, 10 hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké; 11 és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Fil 2,1-11.

SZOLGÁLAT, NEM HIVATAL

Aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok; és aki első akar lenni közöttetek, az legyen mindenki rabszolgája. (Mk 10,43-44)

Két évvel ezelőtt egy nagy cég tönkrejutásával elveszítettem az állásomat, és ezzel az anyagi biztonságot is. Évekig keményen dolgoztam azért, hogy anyagilag sikeres legyek, és most mindez odalett. De csak mostanában kezdtem megérteni az élet igazi értelmét. Az egyik jó barátom adott egy könyvet, és ezt olvasva kezdtem felismerni, hogy életünk igazi célja - Isten célja ez velünk -, hogy egyre inkább hasonlóak legyünk Krisztushoz.
Most már tudom, hogy Isten a nagyságot miért a szolgálat fogalmával méri, nem a betöltött hivatal mértékével. Megtanultam, hogy értékítéletem a Krisztussal való kapcsolatomból táplálkozzon. Ez megszabadított attól, hogy a mások elvárásainak kívánjak megfelelni, és képessé tett az Istennek való teljes szolgálatra. Ráébredtem, hogy mindaz, amit teszünk, és amivel rendelkezünk ezen a földön, csak ideiglenes. Ez a felismerés segített átalakítani a fontossági sorrendet az életemben.
Ezután még egyszer elveszítetem munkahelyemet. De most, ahelyett, hogy az ideigvaló dolgok csalóka sikereit keresném, több időt töltök Isten Igéje tanulmányozásával, cselekedve az ő akaratát, és bízom Istenben, aki betölti minden szükségemet.

Imádság: : Istenünk, segíts megértenünk, hogy csak szolgáló lelkülettel lehetünk igazi vezetők. Ámen.

Azok a legnagyobbak közöttünk, akik szolgálnak.
Randy Maffett (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A HELYES FONTOSSÁGI SORRENDÉRT AZ ÉLETÜNKBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek