2005. szeptember 5. hétfő

5 Szolgák! Félelemmel és rettegéssel engedelmeskedjetek földi uraitoknak, olyan tiszta szívvel, mint a Krisztusnak. 6 Ne látszatra szolgáljatok, mintha embereknek akarnátok tetszeni, hanem Krisztus szolgáiként cselekedjétek Isten akaratát: lélekből, 7 jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak és nem mint embereknek; 8 mert tudjátok, hogy ha valaki valami jót tesz, visszakapja az Úrtól, akár szolga, akár szabad. 9 Ti pedig, urak, ugyanígy bánjatok velük, hagyjátok a fenyegetést, mivel tudjátok, hogy, él a mennyekben az Úr, aki nekik is, nektek is Uratok, és aki nem személyválogató.

Ef 6,5-9.

KINEK DOLGOZUNK?

Engedelmeskedjetek egymásnak Krisztus félelmében. (Ef 5,21)

A főnököm kérdőre vonta egyik beosztottját, hogy miért vezetett be egy sajátságos postázási rendszert. A magyarázatát nem fogadta el, logikátlannak nevezte, és kifejezte főnöki igényét a helyes eljárás meghatározására. Később egy másik beosztottal pörölt, mert egy tervet felsőbb főnöki jóváhagyás nélkül küldött el. Hetekkel ezelőtt ugyanez a főnök kifejtette előttem azt a vágyát, hogy "áldás" legyen a munkatársai számára. "Álszent!" - mormogtam magamban.
Ezután olvastam Pál apostol parancsát arról, hogy "a szolgák uraikat méltassák teljes tiszteletre." (1Tim 6,1) Isten elvárta a szolgáktól az uraik iránti tiszteletet, akik tulajdonukként rendelkeztek fölöttük, és ellenőrizték életük minden részletét. Főnököm csak a munkámat irányította, és a szolgákkal ellentétben én bármikor felmondhattam. Azt akarja Isten, hogy tiszteljem arrogáns főnökömet? A következő igevers azt mondja, hogy a szolgák hívő uraikat még jobban tiszteljék.
Isten nem azt kéri, hogy azért tiszteljük a másik embert, mert ő is így tesz velünk. Isten teljes mértékben irányítja életünket, és azt kéri, minden emberhez irgalmasan viszonyuljunk. Függetlenül attól, hogy a főnököm korrektül bánik-e velem vagy sem, végül is én Istennek dolgozom, aki mindent megadott nekem.

Imádság: : Istenünk, add, hogy bennünk elvégzett munkád tükröződjék másokkal való viselkedésünkben. Ámen.

Isten kegyelmét sugározhatjuk a kiállhatatlan emberek felé is.
David Barshinger (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEHÉZ LÉGKÖRBEN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek